Πέντε ένοπλοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της Αστυνομίας και 11 συνελήφθησαν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα. «Ως έθνος, το κεφάλι μας είναι ματωμένο, αλλά ακίνητο» δήλωσε σε δραματικό τόνο ο Κενυάτης πρόεδρος στο τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Ντροπιάσαμε και νικήσαμε τους επιτιθέμενους» συμπλήρωσε.

Πρόκειται για τους ένοπλους μαχητές της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης αλ Σεμπάαμπ, οι οποίοι εισέβαλαν το Σάββατο στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι Ουέστγκεϊτ, σκορπίζοντας τον τρόμο και αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 68 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι όμηροι που κρατούνταν είχαν απομακρυνθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας από το εμπορικό κέντρο της φρίκης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Αλ Σεμπάαμπ, την οποία η Κένυα κατηγορεί για ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και των δυνάμεων ασφαλείας, είχε απειλήσει στο παρελθόν να πλήξει το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ, το οποίο είναι δημοφιλές στην κοινότητα των ξένων που ζουν στο Ναϊρόμπι. Οι επιθέσεις είχαν πραγματοποιηθεί έπειτα από ενέργειες των κενυατικών δυνάμεων στη Σομαλία, πριν από δύο χρόνια, εναντίον μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, η οργάνωση ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα την Κένυα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Σομαλία και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζε «σοβαρές συνέπειες». 

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης