Αναμενόμενη ήταν η αύξηση της ανεργίας τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη, στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Eurostat.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη αυξήθηκε στο 9,5%, από 9,4% τον Ιούνιο, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διαπίστωση ότι η αγορά εργασίας αντιδρά με καθυστέρηση στα σημάδια ανάκαμψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 167.000 άτομα τον Ιούλιο, αγγίζοντας συνολικά τα 15.090.000 εκατομμύρια.

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η αύξηση της ανεργίας στην Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Γαλλία, ενώ υποχώρηση της ανεργίας σημειώθηκε στο Βέλγιο.

Στο σύνολο των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία αυξήθηκε στο 9%, από 8,9% τον Ιούνιο, καθώς οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 225.000, στα 21.790.000 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων να υποχωρούν τον Αύγουστο και τις προσδοκίες για πληθωρισμό να κατέρχονται πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, ενδέχεται να ασκηθούν πιέσεις στην ΕΚΤ για διατήρηση των επιτοκίων στα ιστορικά χαμηλά της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ακόμη και εάν η οικονομία ξεπεράσει την ύφεση το τρίτο τρίμηνο, όπως αναμένεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης