Την επιείκεια του δικαστηρίου ζήτησε για τον Νίκο Ζήγρα ο συνήγορός του, Στέλιος Γκαρίπης, αγορεύοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, τονίζοντας ότι «ο εξάδελφος του πρώην υπουργού δεν τήρησε την ομερτά και τους κανόνες που ακολουθούν κατηγορούμενοι σε δίκες της μαφίας».

«Αντίθετα», όπως είπε, «προέτρεψε τον Άκη Τσοχατζόπουλο να μιλήσει και αυτός λέγοντάς του “φέρσου σαν άνδρας, φέρσου σαν ηλικιωμένος, φέρσου σαν Έλληνας”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Νίκου Ζήγρα, τα στοιχεία που έχει δώσει ο κατηγορούμενος στη Δικαιοσύνη ήταν καθοριστικά για να εξιχνιαστεί η παράνομη δράση του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και του Κύπριου πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Μολονότι ο συνήγορος υποστήριξε πως «τον προδότη δεν τον συμπαθεί κανείς», ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικό στον εξάδελφο του πρώην υπουργού για τη στάση που τήρησε.

Νωρίτερα ολοκλήρωσε την αγόρευσή του και ο Μάριος Ξανθόπουλος, δεύτερος συνήγορος της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, ο οποίος επέμεινε πως η λογίστρια δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιατί να αποδοθεί στη Λαμπροπούλου γνώση, όταν δεν υπήρξε ποτέ συνδαιτυμόνας του πρώην υπουργού; Δεν υπηρέτησε ποτέ μαζί του σε κανέναν υπουργικό θώκο. Δεν διαχειρίστηκε ποτέ χρήματά του» ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης