Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά ο οποίος αποκάλεσε τους μουσουλμάνους βουλευτές «πράκτορες της Άγκυρας» και το σύνολο των βουλευτών ως «ανθέλληνες, προσκυνημένους, μνημονιακούς».

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή την εκδήλωση στο Κοινοβούλιο για την ημέρα εθνικής Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τους Τούρκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί προκάλεσαν αντιδράσεις εκ μέρους της πλειονότητας των βουλευτών και ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε ως εξής: «Άμα σας χαλάει τραβάτε στην Ισταμπούλ». Ο Ηλίας Παναγιώταρος απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους βουλευτές είπε: «Δεν είναι συνάδελφοι αυτοί οι τουρκόσποροι».

Τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας πως «Δε δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν πόσο μάλλον από τους υμνητές του Χίτλερ που αιματοκύλησε την Ευρώπη», για να λάβει την εξής απάντηση από τον Ηλία Κασιδιάρη: «Στις ανοησίες περί υμνητών του Χίτλερ, έχω απαντήσει. Οι υμνητές του Στάλιν, του Τρότσκι και άλλων που προέβησαν σε γενοκτονίες δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης