O Πολιτισμός πίσω απ’ την Κρίση: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς!!

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Το «Greece Is The Word!» είναι μία γιορτή της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και κουλτούρας. Μία δυναμική, δημιουργική απάντηση στο θέμα της ελληνικής κρίσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρετανοί «Greek Geeks», όπως η ιστορικός Bettany Hughes, η συγγραφέας Victoria Hislop και ο ανταποκριτής του BBC Paul Mason, συναντώνται μ’ ένα πάνθεον διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών για να μας προσφέρουν μία ζωηρή, ερεθιστική ημέρα γεμάτη διάλογο και τέχνη, ώστε να φωτίσουν τις μεγάλες στιγμές αλλά και τις τραγωδίες της ελληνικής ζωής και της ελληνικής λογοτεχνίας.

Βυθιστείτε στις ακτίνες του ελληνικού ήλιου στο Southbank, με ελληνικά βιβλία, μουσική, θέατρο και για το τέλος της βραδιάς το καμπαρέ. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας συλλογικά για ολόκληρη την ημέρα ή ξεχωριστά για τις διαφορετικές εκδηλώσεις. Όλες οι εκδηλώσεις της ημέρας θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

Greek Fictions
Η εκδήλωση ξεκινάει σε κλασικό ύφος με την ιστορικό και τηλεοπτική παρουσιάστρια Bettany Hughes, που θα μιλήσει για την Ωραία Ελένη της Τροίας και την συγγένεια των Αρχαίων Ελλήνων με τον δικό μας σημερινό κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σκυτάλη παίρνει η Victoria Hislop, που έχει γράψει τα «ελληνικά μυθιστορήματα» «The Island» και «The Thread» -τα οποία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο- και μαζί με τους κορυφαίους έλληνες λογοτέχνες Ιωάννα Καρυστιάνη και Αλέξη Σταμάτη και τον εξαίρετο μεταφραστή David Connolly διαβάζουν και συνομιλούν για την ελληνική λογοτεχνία σήμερα και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς σε μία χώρα που ο χώρος του βιβλίου απειλείται σοβαρά.
 
14.30-16.45 (με διάλλειμμα μεταξύ ποίησης και μυθιστορήματος)
Purcell Room
Queen Elizabeth Hall
£10

Media Myths
Ο ανταποκριτής του ΒΒC και λάτρης της Ελλάδας Paul Mason, συγγραφέας δύο βιβλίων με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις παγκόσμιες διαμαρτυρίες (Meltdown and Why It’s Still Kicking Off Everywhere), διευθύνει ένα προκλητικό debate για την Ελληνική κρίση και τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μαζί με τη δημοσιογράφο Μαρία Μαργαρώνη, την Ντόρα Οικονομίδη και άλλους σημαντικούς έλληνες πανελίστες, συζητούν την αλήθεια για την ελληνική «κατάρρευση», τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης –και των εναλλακτικών μίντια- στην κρίση και ποια είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

17.30-18.30
Purcell Room
Queen Elizabeth Hall
£10

The Krisis Kabaret
Η αστείρευτη stand-up comedian Katerina Vrana είναι η οικοδέσποινα μίας βραδιάς λογοτεχνίας, θεάτρου και μουσικής που περιστρέφεται γύρω από την τέχνη στην Ελλάδα σήμερα.

Παρουσιάζει έναν γαλαξία ελληνικών δρώμενων που συμπεριλαμβάνουν: Tο θεατρικό έργο του Αλέξη Σταμάτη «Innerview», που γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση και παίζεται από τους ηθοποιούς Νίκο Πουρσανίδη και Εύα Σιμάτου. Μεταφρασμένη ελληνική ποίηση που απαγγέλουν οι ίδιοι ηθοποιοί. Τη συγγραφέα Victoria Hislop που θα διαβάσει συνοδεία μουσικής. Ζωντανή μουσική που βασίζεται στο ρεμπέτικο και ζωντανή γραφιστική ζωγραφική από τον καλλιτέχνη David Prudhomme.

20.00-21.30
Purcell Room, Queen Elizabeth Hall
£10

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης