Αυξάνεται ώρα με την ώρα η ένταση του κυκλώνα Χιμένα, ο οποίος κατατάσσεται πλέον σε κατηγορίας «4», ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις που τον συνοδεύουν εξακολουθούν να πλήττουν το μεξικανικό θέρετρο του Ακαπούλκο, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Το NHC, το οποίο εδρεύει στο Μαϊάμι της Φλόριντα, ανέφερε στις 15Η00GMT ότι το κέντρο του κυκλώνα βρίσκεται σε απόσταση 460 χιλιομέτρων νότια από τις ακτές του Μεξικού, ενώ οι άνεμοι του ξεπερνούν τα 220 χιλιόμετρα ανά ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυκλώνας κινείται στον Ειρηνικό και απέχει 400χλμ από τις μεξικανικές ακτές, τις οποίες αναμένεται να αρχίσει να πλήττει από αύριο.

«Ο Χιμένα είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος κυκλώνας» τόνιζε η ανακοίνωση του NHC, προσθέτοντας ότι «περαιτέρω ενίσχυση του αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες».

Εάν η κατεύθυνσή του διατηρηθεί σε πορεία βόρεια/βορειοδυτική, ο τυφώνας ενδέχεται να πλήξει «τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης» τις ακτές της χερσονήσου της Κάτω Καλιφόρνια, τονίζει η υπηρεσία, η οποία προειδοποιεί τον πληθυσμό για «κίνδυνο πλημμυρών στα πεδινά και για κατολισθήσεις εδαφών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη από το Σάββατο, ο Χιμένα έχει προκαλέσει προκαλέσεις προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του παραθεριστικού κέντρου Ακαπούλκο, καθώς και στις κεντρικές περιοχές της χώρας, όπου προκλήθηκαν ορισμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις, χωρίς ωστόσο θύματα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

(Πρώτη καταχώρηση: 30 Αυγούστου 2009, 02:57)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης