Διαφορετικοί τύποι ενός συγκεκριμένου γονιδίου συνδέονται άμεσα με το γεγονός ότι κάποιοι φοβόμαστε πολύ εύκολα και κάποιοι όχι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξηγηθεί ακόμη και το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι τρομάζουν με τις ταινίες θρίλερ και κάποιοι άλλοι τις βρίσκουν απλά αστείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα όταν πρωτοβγήκε ο «Εξορκιστής», στους κινηματογράφους οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες. Κάποιοι από το φόβο τους έφτασαν στο σημείο να λιποθυμήσουν, ενώ άλλοι έβαλαν τα γέλια.

Το γονίδιο αυτό επηρεάζει ένα κομμάτι του εγκεφάλου που συνδέεται με το άγχος και εμποδίζει τους ανθρώπους να κοντρολάρουν τα συναισθήματά τους.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόννης, έκανε συγκεκριμένου τύπου τεστ σε 96 γυναίκες. Τους έδειξαν φωτογραφίες που ήταν ευχάριστες με παιδάκια να χαμογελούν, άλλες που ήταν ουδέτερες όπως σεσουάρ μαλλιών και άλλα αντικείμενα και φωτογραφίες με τραυματίες και όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Εξορκιστής» απαγορεύτηκε σε κάποιες περιοχές της Βρετανίας όταν κυκλοφόρησε το 1974, όμως πλέον θεωρείται η πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου στη σόουμπιζ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης