Συνολικά 15 Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, όταν Ταλιμπάν οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα σε έναν δρόμο στο δυτικό Αφγανιστάν άνοιξαν πυρ εναντίον της οχηματοπομπής τους, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε σε έναν από τους κυριότερους αυτοκινητοδρόμους ο οποίος συνδέει την πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν με την πρωτεύουσα Καμπούλ, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην επαρχία Φάρα, δήλωσε ο Άμπντουλ Ραχμάν Ζουάνταϊ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έπειτα από σφοδρή μάχη, 15 αστυνομικοί έχασαν δυστυχώς τη ζωή τους ασκώντας το καθήκον τους και 10 άλλοι τραυματίστηκαν» είπε ο εκπρόσωπος, κατά τον οποίο στη μάχη έχασαν επίσης τη ζωή τους «πολλοί» μαχητές των Ταλιμπάν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην περιοχή έφθασαν ενισχύσεις για να συνδράμουν στη μάχη εναντίον των ισλαμιστών μαχητών, οι οποίοι στοχοποιούν συχνά Αφγανούς κρατικούς λειτουργούς, εργαζομένους σε οργανώσεις αρωγής και άνδρες του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι Ταλιμπάν – με ανακοίνωση που δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο – ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης