Συζήτηση για το Κόσοβο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Κι-μουν θα παρουσιάσει την τελευταία του έκθεση, όπου αναφέρεται πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Η σερβική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Ιβάν Μρκιτς, θα υποβάλει έκθεση για την κατάσταση στο Κόσοβο και τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την υλοποίηση της Συμφωνίας Βελιγραδίου – Πρίστινας, που επιτεύχθηκε στις 19 Απριλίου, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του σερβικού Υπουργείου Εξωτερικών, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούνγκ», λίγο πριν από την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, ο κ. Μρκιτς δήλωσε ότι η σερβική αντιπροσωπεία θα υπογραμμίσει την ανάγκη εφαρμογής και του σεβασμού όσων έχουν συμφωνηθεί και υπογραφεί από τις δύο πλευρές.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και υπενθύμισε ότι η συνεδρίαση της κυβέρνησης σχετικά με τον ανασχηματισμό στο υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης