Με συνέντευξή του στην νορβηγική εφημερίδα «Bergens Tidente» το πρώην αφεντικό του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως χαμηλής υποστάθμης πολίτες, προτιμά να περιστοιχίζεται από Νορβηγούς και όχι από συμπατριώτες του, επιφυλάσσοντας πολλά «γαλλικά» για όσους εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

Ο Στ. ΣταυρίδηςΧρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «fuck you ή fuck them», ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων εξαντλεί την επιχειρηματολογία του με αναφορές που παραπέμπουν στην αργκό του υποκόσμου και καταφέρεται μαινόμενος κατά των πολέμιων των ιδιωτικοποιήσεων. 

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις πολιτών για τα σχέδια στο πάρκο του Ελληνικού ο Σταυρίδης απάντησε: «Κάνουν κήρυγμα. Λένε μόνο όχι. Fuck you. Πες μου πώς θα γίνει; Συγγνώμη αλλά έτσι έχει η κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νοημοσύνη των Ελλήνων. «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα».

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο αφιερώματος από την εφημερίδα Bergens Tidende στις 4 Αυγούστου (πριν δηλαδή την αποπομπή του) με τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόσπασμα 1

«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού. Φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι 3», αναφέρει ο κ. Σταυρίδης.

(Πηγή ηχητικό: thepressproject.gr)

Aπόσπασμα 2

Παρατίθεται το ηχητικό με το… κρεσέντο χυδαιότητας, όσον αφορά τις αντιδράσεις των κατοίκων του Ελληνικού σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του πάρκου.

(Πηγή ηχητικό: thepressproject)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης