Ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και επικράτησε 2-1 του Άρη στη Ριζούπολη. Στην εντός έδρας αναμέτρηση της «ελαφράς ταξιαρχίας» στο 13’ ο Κόρμπος άνοιξε το σκορ, ενώ στο 63ο λεπτό, ο Πετρόπουλος «σφράγισε» την νίκη. Για τον Άρη μείωσε στο 67’ ο Αγγελούδης.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Ο Απόλλωνας πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Στο 7` ο Γκουέλα εκτέλεσε φάουλ σαν κοντινό κόρνερ, με τον Διούδη να απομακρύνει δύσκολα την μπάλα, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Γκουέλα έστειλε την μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων. Ο Τριανταφυλλάκος αιφνιδιάσθηκε, η μπάλα πήγε στον Πετρόπουλο ο οποίος σούταρε δυνατά απ το ύψος του πέναλτι, ο Διούδης έδιωξε ενστικτωδώς και ο επερχόμενος Κόρμπος με δυνατό πλασέ, πέτυχε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα στην επιστροφή του στην Α` κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 21ο λεπτό, ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Κύργια έφυγε άουτ. Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου.

Στο 63` ο Τσιλιγκίρης επιχείρησε κάθετη μπαλιά, ο Κύργιας αδράνησε και ο Πετρόπουλος, δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει τον Διούδη και να διπλασιάσει τα τέρματα του Απόλλωνα. Ακολούθησε η λογική αντίδραση του Άρη που πίεσε και κατάφερε να μειώσει στο 67` με καρφωτή κεφαλιά του Αγγελούδη μετά από αδράνεια της άμυνας του Απόλλωνα κι ένα δυνατό σουτ του Γκουέλα στο (72`) που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Διούδης.

Στο διάστημα που απέμεινε μέχρι την λήξη του αγώνα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, καθώς οι προσπάθειες των παικτών του Χατζηνικολάου, δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλλων – Άρης 2-1 (Nova 4)

Γκολ: 13′ Κόρμπος, 63′ Πετρόπουλος – 67′ Αγγελούδης

Κίτρινες κάρτες:
Άλβαρες, Γκουέλα, Πετρόπουλος – Πουλίδο, Ουντότζι, Παπαδόπουλος

Κόκκινες κάρτες:

Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Tζόρβας, Παντελιάδης, Χατζηζήσης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κόρμπος, Γκουέλα (81′ Τσοκάνης), Καμαρά, Μίνγκας (56′ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος (90′ Τσεμπερίδης).

Άρης (Γιάννης Χατζηνικολάου): Διούδης, Τσουμάνης, Ηρακλής, Πουλίδο, Κύργιας, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68′ Σουνάς), Ίμπε (46′ Aγγελούδης), Τάτος, Ουντότζι, Μανιάς (64′ Σταυρόπουλος).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης