Μήνυση κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού θα καταθέσει ο δήμαρχος Σαντορίνης Αν. Νικ. Ζώρζος, την ώρα που το νησί ηλεκτροδοτείται με περιοδικές διακοπές ανά δίωρο. Την στιγμή της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου αναδεικνύεται το πλήρες έλλειμμα εφεδρειών και οργάνωσης στο πλέον προβεβλημένο νησί του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις ημέρες μετά την πυρκαγιά στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, οι τεχνικοί της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές, ενώ αναμένονται επιπλέον γεννήτριες ισχύος περίπου 5 MW από τη Ρόδο. Ωστόσο, το πλοίο που μεταφέρει τις γεννήτριες δεν κατάφερε να προσεγγίσει το νησί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο.

Η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα είναι μειωμένη, μια και πολλές υπηρεσίες λόγω της σημερινής αργίας είναι κλειστές, κάτι που διευκολύνει το έργο των τεχνικών.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης, σε δηλώσεις του στο Mega εκτίμησε πως μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως αύριο, Παρασκευή προγραμματίζεται η αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από την Ρόδο, ισχύος 6 περίπου MW, τα οποία θα χρησιμεύουν ως εφεδρείες σε περίπτωση ανάγκης.

Το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης:

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ενημερώνει ότι, παρά τη βελτίωση της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ και επειδή εξακολουθεί να μην υπάρχει πλήρης επάρκεια ισχύος, συνεχίζεται και σήμερα, 15/08/2013, η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση στα νησιά Θήρα και Θηρασιά, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Ακολουθεί ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης ανά περιοχή από τις 11.00 έως τη 01.00:

11.00-13.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθινιού, Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.

13.00-15.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Φηρά.

15.00-17.00: Καμάρι, Αγ. Παρασκευή, Περίσσα, Bουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.

17.00-19.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Φυροστεφάνι.

19.00-21.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Καμάρι, Αγ. Παρασκευή.

21.00-23.00: Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.

23.00-01.00: Εμπορείο, Τμήμα Μεσσαριάς, Πύργος, Ραντάρ, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.

Διευκρινίζεται και πάλι ότι το εν λόγω πρόγραμμα είναι δυνατόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας και ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κ.λπ.).

Στα νοσοκομεία της Κρήτης μεταφέρθηκαν οι νεφροπαθείς

Οι διακοπές ρεύματος στη Σαντορίνη δεν προκάλεσαν προβλήματα μόνο στην τουριστική κίνηση και στην καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού, αλλά και αγωνία για την τύχη των νεφροπαθών του νησιού, που ξαφνικά έμειναν μετέωροι, χωρίς αιμοκάθαρση, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας: «Για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας έχει προγραμματιστεί η μετάβασή τους στη Κρήτη για την ασφαλή θεραπεία τους, ενώ στο Κέντρο Υγείας Θήρας με τις προσπάθειες του προσωπικού εξασφαλίζεται η παροχή οξυγόνου στους έχοντες ανάγκη και αντιμετωπίζεται κάθε έκτακτο περιστατικό».

Ο Δήμος κάνει παράλληλα έκκληση στους κατοίκους να δείξουν την απαραίτητη ψυχραιμία και υπομονή, αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος, όπου αυτή αποκαθίσταται.

Με πληροφορίες από neasantorinis.gr, cretalive.gr

Eπιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης