Ανάστατοι παραμένουν οι κάτοικοι της Επισκοπής Ρεθύμνου καθώς τα τελευταία 24ωρα συνεχίζονται τα κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια του χωριού. Λίγες μόλις ημέρες μετά την «εισβολή» στο σπίτι του αντιδημάρχου Χερσονήσου, Γιώργου Μακράκη και τις απόπειρες διάρρηξης σε δύο ακόμα σπίτια, οι δράστες συνεχίζουν ανενόχλητοι να «αλωνίζουν» στην περιοχή, προκαλώντας τρόμο και πανικό.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, οι δράστες εισέβαλαν σε ένα ακόμα σπίτι, παίρνοντας χρήματα και χρυσαφικά. Η οικογένεια σηκώθηκε το πρωί να πάει στην εκκλησία και αντιλήφθηκε ότι οι βαπτιστικοί σταυροί των παιδιών είχαν κάνει «φτερά» μαζί με κάποια άλλα κοσμήματα. Το ίδιο χρονικό διάστημα οι δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μία ακόμα οικία, ωστόσο το έντονο γαύγισμα των σκύλων «σήκωσε» στο πόδι ιδιοκτήτες και γείτονες, γεγονός που τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δύο άτομα-τους είδαν κατά την διαφυγή τους – ενώ ο ένας περιγράφεται εξαιρετικά λεπτοκαμωμένος. Ανάλογη μαρτυρία υπήρχε και τη νύχτα που διέρρηξαν το σπίτι του αντιδημάρχου. Οι δράστες επιχείρησαν να μπουν σε ένα ακόμα σπίτι στην μεσοχωριά, ωστόσο την παρουσία τους αντιλήφθηκε γείτονας. «Οι δράστες φορούσαν φούτερ με κουκούλες, πήδηξαν τον μαντρότοιχο και εξαφανίστηκαν» περιγράφει στο Cretalive ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το περίεργο είναι ότι αν και τις τελευταίες νύχτες, στο χωριό υπάρχει αναβρασμός, οι δράστες δεν φαίνεται να πτοούνται και συνεχίζουν το «έργο» τους παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της Αστυνομίας διενεργούνται περιπολίες, όπως αναφέρεται.

Φόβος για αιματοχυσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι της Επισκοπής διαμηνύουν ότι υπάρχει κίνδυνος αιματηρού επεισοδίου, καθώς οι δράστες συνήθως μπαίνουν στα σπίτια ενώ οι ένοικοι κοιμούνται. «Αυτό είναι το ανατριχιαστικό. Φοβόμαστε τι θα γίνει στο τετ-α-τετ με τους ληστές».

Μάλιστα παραπέμπουν στο περιστατικό που είχε σημειωθεί προ μηνών στην Επισκοπή όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι τριμελούς οικογένειας. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί καταρχάς από την μητέρα, η οποία ακινητοποιήθηκε. Δευτερόλεπτα αργότερα ξύπνησε και ο γιος, ο οποίος στην προσπάθεια του να προστατεύσει την μητέρα του, πυροβολήθηκε από τον ένοπλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Πηγή: cretalive

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης