Ο πρωθυπουργός της Συρίας, Ουάελ αλ Χάλκι, δήλωσε σήμερα ότι το καθεστώς της Δαμασκού τάσσεται υπέρ του διαλόγου στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου «Γενεύη 2», αλλά όχι με «την τρομοκρατία», αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς.

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά δεν θα συζητήσουμε με την τρομοκρατία», ανέφερε ο Χάλκι σε μια συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «αλ Ουάταν», η οποία θεωρείται προσκείμενη στην εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν εδώ και μερικούς μήνες να οργανώσουν μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη στη Γενεύη ώστε το καθεστώς και η αντιπολίτευση να διαπραγματευτούν σχετικά με το τέλος του αιματηρού εμφυλίου πολέμου, ο οποίος σπαράσσει τη Συρία εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

«Δεν ζητείται από τη Συρία να πάει στη Γενεύη για να διαπραγματευτεί με τρομοκρατικές οργανώσεις, που κατατάσσονται ως τέτοιες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», επεσήμανε ο Χάλκι.

Ο πρωθυπουργός της Συρίας αναφερόταν μεταξύ άλλων στην οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα, που θεωρείται προσκείμενη στην αλ Κάιντα και έχει προστεθεί στη «μαύρη» λίστα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει τρομοκρατικές οργανώσεις. Υπενθυμίζεται πως αν και μάχεται το καθεστώς στη Συρία, δεν ανήκει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ), στον οποίο συνασπίζεται η μεγάλη πλειονότητα των συριακών αντάρτικων οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης