Στην κλοπή πετρελαίου από μηχανήματα έργων σε εργοτάξια του νομού Ροδόπης είχαν επιδοθεί τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα τους τελευταίους δύο μήνες.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής πετρελαίου, συνολικής ποσότητας 4.160 λίτρων, προχωρώντας στη σύλληψη ενός 22χρονου, ενός 24χρονου και μιας 24χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Συνελήφθη επίσης ένας 42χρονος, με την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος., ενώ δύο συνεργοί τους, 25 και 26 ετών, αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες, εντόπισαν στο εσωτερικό εργοταξίου σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης δύο αυτοκίνητα και τους πέντε δράστες να αφαιρούν πετρέλαιο από τα ρεζερβουάρ των μηχανημάτων έργου. Όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο οι τρεις ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν και αναζητούνται.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο οχήματα και στον χώρο του εργοταξίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • άδεια πλαστικά δοχεία
  • πλαστικά δοχεία με πετρέλαιο
  • χειροκίνητη αντλία
  • μεταλλική ράβδος μέτρησης πετρελαίου
  • διάφορα εργαλεία.

Οι δράστες διέθεταν έναντι αμοιβής το πετρέλαιο στον 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και στο ποιμνιοστάσιο του τελευταίου εντοπίστηκαν 221 πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 20 λίτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής συνεχίζονται.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης