Ανακοίνωση εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία καταδικάζει τη δολοφονία ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης στην Τυνησία.

Ένοπλοι εκτέλεσαν την Πέμπτη έξω από το σπίτι του στην πρωτεύουσα, Τύνιδα, τον Mohammed Brahmi, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της αφρικανικής χώρας και την αμηχανία της Δύσης. Γερμανία και Η.Π.Α. καταδίκασαν τη δολοφονία και απηύθυναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση, με την Ε.Ε. να ακολουθεί το παράδειγμά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Mohammed Brahmi, που σημειώθηκε την ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας. Η Ε.Ε. καλεί τις Αρχές της Τυνησίας να ρίξουν φως στη δολοφονία αυτή, ώστε να προσαχθούν το συντομότερο δυνατόν στη Δικαιοσύνη οι δράστες» εξήγησε η Catherine Ashton.

«Η Ε.Ε. καλεί όλες τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις που είναι προσηλωμένες στη δημοκρατική διαδικασία, να υποστηρίξουν μια ειρηνική απάντηση των πολιτών στη δολοφονία» κατέληξε η εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:
«Δάκρυσε» η Τυνησία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 01:10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης