Tρία πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Ιωάννης Καραλιάς, επιστρατεύτηκαν σήμερα, προκειμένου να σώσουν σκύλο που έπεσε -πριν από 40 μέρες- σε πηγάδι βάθους 17 μέτρων στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Κατερίνης-Παλαιού Κεραμυδίου.

Η περιπέτεια του τετράποδου ξεκίνησε πριν από 40 ημέρες, όταν ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του και έπεσε στο στενό ξεροπήγαδο. Όλο αυτό το διάστημα, ο ιδιοκτήτης του σκύλου -που το υπεραγαπά- το επισκεπτόταν καθημερινά και του πρόσφερε τροφή και νερό, για να μην πεθάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, σήμερα, κάποιος συγχωριανός του, του είπε να απευθυνθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έτσι και έγινε. Στην επιχείρηση διάσωσης, που κράτησε δύο ολόκληρες ώρες, χρησιμοποιήθηκε διασωστικός τρίποδας, ενώ το έργο του «σωτήρα» πυροσβέστη ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς η διάμετρος του πηγαδιού ήταν μόλις ενός μέτρου.

«Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω του βάθους και της στενότητας του πηγαδιού», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πυροσβέστης, Νίκος Χειμώνας και πρόσθεσε ότι το ροντβάιλερ, βάρους 50 κιλών, βρέθηκε σε «πολύ καλή κατάσταση» και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης