Μετρά 26 εκατ. φαν στο Facebook, 12 εκατ. followers στο Twitter και περισσότερα από 300 εκατ. χτυπήματα στο YouTube. Όταν μιλά, η Μάιλι Σάιρους εκφράζει μια ολόκληρη γενιά κοριτσιών… Η δημοσιογράφος του ELLE Τζάνις Τέρνερ συνάντησε μια απροσδόκητα έξυπνη σταρ του Χόλιγουντ.

Φοράει μια γκρι ολόσωμη φόρμα και παίζει με τα κοντοκουρεμένα μαλλιά της σε στυλ μοϊκάνα. Στέλνει ένα φιλί στην κάμερα του κινητού της και τριγυρνάει ξυπόλυτη στο στούντιο σαν ένα μικρό άτακτο παιδί. Σε λίγη ώρα όμως η Μάιλι Σάιρους μεταμορφώνεται σε μια σέξυ γυναίκα, λικνίζοντας αισθησιακά τους γοφούς της σε ραπ ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσες πλευρές μπορεί να έχει μια 20χρονη; Πριν από λίγα χρόνια ήταν η αγαπημένη αθώα έφηβη των Αμερικανών, η Χάνα Μοντάνα. Φόρεσε ακόμα και δαχτυλίδι αγνότητας για να αποδείξει δημόσια πως είναι παρθένα. Πλέον όμως είναι μια ενήλικη με πανκ λουκ, δερμάτινο τζάκετ, κοντά ξανθά μαλλιά και αμέτρητα τατουάζ στο κορμί της. Από τη στιγμή που το αθώο κορίτσι ξέφυγε από την επίβλεψη της Ντίσνεϊ, άλλαξε αρκετά. Μόλις στα 18 της εμφανίστηκε ημίγυμνη στο βιντεοκλίπ του κομματιού Who Owns my Heart, ενώ στο τραγούδι Can’t be Tamed υποδύθηκε μια σκλάβα του σεξ. Δεν κάνει λοιπόν καμία εντύπωση το γεγονός ότι σε διαδικτυακή ψηφοφορία το 2011 έλαβε τον τίτλο του αρνητικού προτύπου για τις έφηβες.

Αυτή και ο Λίαμ

Μας βάζει να ακούσουμε κομμάτια από το νέο της άλμπουμ (θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Προάγγελός του είναι το single We Can’t Stop) και μας κοιτάζει με αγωνία στα μάτια (αναρωτιέται αν μας αρέσουν). Αυτή την περίοδο ηχογραφεί τα καινούρια της τραγούδια, ένα μείγμα από hip-hop ήχους με ποπ. «Βγαίνουν από την ψυχή μου. Εκφράζουν όλα όσα με έχουν πληγώσει βαθιά. Είναι ένα είδος θεραπείας για μένα» λέει η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επομένη τη συναντώ στο πατρικό της, στη λίμνη Τoλούκα στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για μια χολιγουντιανή βίλα με επιρροές από την Τοσκάνη. Σε μια βιβλιοθήκη υπάρχουν πολλές φωτογραφίες, ανάμεσά τους και ένα τρυφερό ενσταντανέ αγκαλιά με τον αγαπημένο της Λίαμ Χέμσγουορθ, πρωταγωνιστή της ταινίας Αγώνες Πείνας.

Άραγε, μετάνιωσε ποτέ που αρραβωνιάστηκε σε τόσο μικρή ηλικία (σ.σ. την άνοιξη του ‘12); Γνώρισε τον Λίαμ πριν από τρία χρόνια, στα γυρίσματα του φιλμ The Last Song. Εκείνος βρισκόταν μακριά από τους δικούς του, οπότε έγινε αμέσως μέλος της οικογένειας Σάιρους. «Έχουμε στήσει το σπίτι μας, έχουμε τα σκυλιά μας. Διατηρούμε χαμηλούς τόνους στη σχέση μας και δεν μιλάμε πια γι’ αυτήν» δηλώνει. Σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, ωστόσο, πριν λίγες εβδομάδες το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει. Προς το παρόν όμως συνεχίζει να μοιράζεται την ίδια στέγη.

Φίλοι κι Εχθροί

Η Μάιλι ανήκει στη γενιά που μεγάλωσε με το Twitter και το Facebook. Ποστάρει συχνά, αλλά δεν ανεβάζει φωτογραφίες από… την κρεβατοκάμαρά της. Έμαθε πως ακόμα και μια αθώα λεπτομέρεια μπορεί να ξεσηκώσει τα ΜΜΕ.
Τη ρωτάω τι είδους συμβουλή θα έδινε στην επόμενη δεκατριάχρονη τηλεοπτική σταρ. «Δεν ξέρω πού βρήκα εγώ το κουράγιο να παραμείνω δυνατή. Πώς μπορώ όμως να πω σε κάποιον να αντιμετωπίσει όλο αυτό το μίσος που θα δεχτεί χωρίς να καταρρεύσει; Είναι μάλλον θέμα εσωτερικής δύναμης» λέει.

Ορισμένες φορές, καθώς κοιτάζει παλιές φωτογραφίες, τρομάζει με τον εαυτό της: «Ήμουν ένα μωρό. Στάθηκα τυχερή γιατί αγάπησα αυτό που έκανα και κατάφερα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

Χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Από τα 13 έως τα 18 σπάνια είχε ελεύθερο χρόνο. Τραγούδησε μάλιστα για 80.000 άτομα στο Houston Rodeo επί τρεις συνεχόμενες βραδιές. Και παρ’ όλα αυτά δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ ως ντίβα.

«Πάντα είχαμε χρήματα και δόξα (σ.σ. Ο πατέρας της ήταν γνωστός τραγουδιστής στα ‘90s). Μόνο όσοι τα έχουν στερηθεί μπορεί να χάσουν το δρόμο. Υπήρχαν γύρω μου άτομα που προσπαθούσαν να γίνουν φίλοι μου γι’ αυτόν το λόγο. Έχω συνηθίσει, τους μυρίζομαι πια από μίλια μακριά» σχολιάζει.

Το σεξ και η Τζένιφερ Άνιστον

Οι φήμες πως έζησε ξέφρενα συμμετέχοντας σε πάρτι και καπνίζοντας χόρτο έκαναν το γύρο του κόσμου. Στη συνέχεια ήρθε η διάσημη φωτογράφισή της από την Άνι Λίμποβιτς. Στα 15 της η Μάιλι πόζαρε γυμνή και μόνο με ένα σεντόνι να καλύπτει τα επίμαχα σημεία. Οι αναγνώστες του Vanity Fair σοκαρίστηκαν ακόμα περισσότερο όταν έμαθαν πως στο σκηνικό ήταν παρών και ο πατέρας της…

Η Σάιρους μπορεί στη σκηνή να φορά καυτά σορτσάκια, απορρίπτει όμως κάθε πρόταση να ποζάρει σε αντρικό περιοδικό. «Μια σταρ δεν χρειάζεται να βγάλει τα ρούχα της για να νιώσει σέξυ, έχει από μόνη της αυτή τη δύναμη. Το σεξ φυσικά και πουλάει, όμως πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μη δείχνεις το γυμνό σου στήθος» λέει η ίδια. Το ανδρόγυνο λουκ της εκτός σκηνής είναι μια… κλοτσιά στο σέξυ προφίλ που έχουν δημιουργήσει για εκείνη.

«Μου αρέσει η Τζένιφερ Άνιστον. Κάθε φορά που τη βλέπω φορά μόνο ένα λευκό T-shirt, χωρίς σουτιέν, και σκισμένο Levi’s. Τόσο φυσική και όμως απίστευτα σέξυ! Προσπαθώ και εγώ να κάνω κάτι αντίστοιχο, να συνδυάσω το ‘90s λουκ με πανκ στοιχεία» δηλώνει.



Μια φεμινίστρια από το Νάσβιλ

Τη ρωτάω αν είναι φεμινίστρια. «Εννοείται!» μου απαντάει. «Τις προάλλες μού είπαν πως δεν θα υπάρξει γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ για τα επόμενα 50 χρόνια. Και συνέχισαν: -Δεν έχουμε χρόνο να ανεχόμαστε κάθε μήνα τα νεύρα μιας γυναίκας που έχει περίοδο-. Τότε κι εγώ τους είπα: -Ε, λοιπόν, δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα ξυπνήσει η τεστοστερόνη κάθε άντρα-. Πραγματικά θύμωσα αρκετά».

Πίσω στο Νάσβιλ όπου μεγάλωσε, οι συμμαθητές της την κορόιδευαν για όλο αυτό το παιχνίδι με τη σόουμπιζ.
«Χαίρομαι που βούτηξαν το κεφάλι μου στη λεκάνη της τουαλέτας όταν ήμουν 11. Έκλαψα πολύ όταν συνέβη, όμως αυτά τα απαίσια κορίτσια με προετοίμασαν για τη συνέχεια. Για την κακία που δέχομαι μέσα από το διαδίκτυο, ακόμα και για χαρακτηρισμούς του στυλ -χοντρή πόρνη-» δηλώνει η Μάιλι.

Το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη την έκανε να μη θαμπώνεται από τα φώτα του Λος Άντζελες. «Είναι εκτός πραγματικότητας όλα αυτά. Τα πάντα δείχνουν πολύ ελκυστικά. Όμως οι παπαράτσι κάνουν την καθημερινή ζωή τόσο δύσκολη. Νιώθω σαν τη Ραπουνζέλ με μαλλί μοϊκάνα» λέει.

Η Μάιλι Σάιρους αξίζει 120 εκατ. δολάρια. Έχει τη δύναμη να γελά με αυθάδεια και δείχνει πως, ό,τι κι αν της συμβεί στον απρόβλεπτο κόσμο της σοουμπίζ, εκείνη θα επιβιώσει.

Πηγή: ELLE

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης