Φτάσαμε ήδη στον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο οι ελληνικές ομάδες ακόμα ψάχνουν τα… κομμάτια που τους λείπουν για να συμπληρώσουν το μεταγραφικό… παζλ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν έχουν φτάσει στην επιθυμητή πληρότητα των ρόστερ τους και κοιτούν τις τελευταίας ημέρες των μετεγγραφών, όπου οι τιμές έχουν… πέσει, λόγω εκπτώσεων, για να κλείσουν τις «τρύπες» τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν από τις αρχές της μεταγραφικής περιόδου πως στο αριστερό άκρο θα χρειαστεί ένας παίκτης για να καλύψει το κενό που άφησε ο Predrag Djordjevic, ενώ η ανάγκη για απόκτηση αριστερού χαφ έγινε ακόμα μεγαλύτερη με τη φυγή του Sebastian Leto για τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το «ναυάγιο» με τον Mark Gonzalez, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν την περίπτωση του Gutierrez της Newcastle, αλλά οι Πειραιώτες μένουν πιστοί στην τακτική της αναμονής, θέλοντας να πληρώσουν όσο το δυνατό λιγότερα χρήματα, στους υποβιβασμένους στην Championship, «ανθρακωρύχους».

Παράλληλα, οι Mancini και Obina της Inter φαντάζουν εξαιρετικές περιπτώσεις για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά τόσο ο 29χρονος Βραζιλιάνος μέσος, όσο και ο 22χρονος Νιγηριανός περιφερειακός επιθετικός δεν καλοβλέπουν την προοπτική να αφήσουν την πρωταθλήτρια Ιταλίας και τη Serie A, για να παίξουν με… υποσχετική για ένα χρόνο στους πρωταθλητές Ελλάδας και τη Super League.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός ψάχνεται και για ένα επιθετικό, ο οποίος θα συμπληρώσει τον Luis Diogo και θα δυναμώσει την γραμμή κρούσης. Σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκονταν καιρό τώρα ο Bobo της Besiktas, η περίπτωση του οποίου… κόλλησε, ενώ παράλληλα ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του διέψευσε τα περί απόκτησης του Ruud Van Nistelrooy της Real Madrid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ονόματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα είναι αυτά των Ivan Klasnic, Denis και Fernandinho, ο οποίος δεν είναι ο γνωστός Βραζιλιάνος στράικερ της Shakhtar Donetsk, αλλά της Gremio Recreativo Barueri, που φέτος ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας και κοστολογείται 5 εκατ. ευρώ.

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι η ομάδα θα ενισχυθεί εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, αλλά για τις όποιες κινήσεις έχουν μείνει 17 ημέρες.

Να σφραγίσει τα αμυντικά κενά θέλει ο Παναθηναϊκός

Από την άλλη, ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός απέκτησε φέτος τρεις κεντρικούς αμυντικούς αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να κλείσει τις «τρύπες» στην άμυνα. Ο Cedric Cante, ο Matias Bjarsmyr και ο Κώστας Κατσουράνης δεν έχουν καταφέρει να δέσουν τη γραμμή άμυνας των «πράσινων», είτε επειδή αγωνίζονται κατά περίπτωση σε άλλη θέση από την φυσική τους, είτε επειδή είναι ακόμα σε περίοδο μονταρίσματος. Να θυμίσουμε ότι στο ρόστερ του «τριφυλλιού» υπάρχουν ακόμα οι Βύντρα, Sarriegi και Μελίσσης.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει άλλη μια προσθήκη για το χώρο του κέντρου της άμυνας, ενώ στα υπόψη είναι και η απόκτηση ενός δεξιού μπακ, ο οποίος θα βοηθήσει τον Bryce Moon και τους κατά συνθήκη δεξιούς αμυντικούς Βύντρα και Bjarsmyr.

Για το κέντρο της άμυνας το νέο όνομα στη λίστα είναι ο Ivica Dragutinovic, ενώ για τα δεξιά το όνομα του Γιούρκα Σεϊταρίδη φιγουράρει στα μεταγραφικά σενάρια, αλλά η περίπτωσή του μοιάζει περισσότερο για… γάμο από συνοικέσιο, παρά από… φλερτ.

Ο Gaxa και οι… άλλοι απασχολούν την ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ ο Dusan Bajevic είδε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τον Leonardo να φορά τα «κιτρινόμαυρα» και πλέον το νέο… σίριαλ είναι με πρωταγωνιστή τον παίκτη που θα καλύψει το δεξί άκρο.

Πρωταγωνιστής είναι ο Siboniso Gaxa, ο οποίος είχε φτάσει μια… ανάσα από τους «Θρακομακεδόνες», αλλά η περίπτωσή απόκτησή του χάλασε και πλέον στην Ένωση (που δεν έχει εγκαταλείψει την περίπτωσή του), ψάχνουν για άλλους παίκτες.

Ένας από αυτούς είναι ο 27χρονος Carlos Araujo της Huracan, o δεύτερος είναι ο 25χρονος Pablo Jerez της Tigre, ενώ στη λίστα υπάρχει και το όνομα του 27χρονου Serginho Greene της Feyenoord.

Παράλληλα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός επιθυμεί να προσθέσει στις επιλογές του και ένα παίκτη για την επίθεση, παρτενέρ του Blanco. Το όνομα που φιγουράρει είναι αυτό του Βαγγέλη Μάντζιου, αλλά η περίπτωσή του φαντάζει δύσκολη.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν να σουλουπώσουν τα κενά στις τρεις ομάδες του πρώην ΠΟΚ. Όμως, υπάρχουν τα λεφτά και η διάθεση να αποκτηθούν παίκτες, που θα βελτιώσουν τα πράγματα και θα ικανοποιήσουν τους φιλάθλους; Υπομονή για κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες. Ίδωμεν!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης