Σοβαρότατες κυρώσεις, είναι η επίσημη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη νέα καταδίκη της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, Aung San Suu Kyi.

Η ΕΕ επεκτείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που ισχύουν για τα μέλη της χούντας, στους δικαστές, οι οποίοι εξέδωσαν την καταδικαστική απόφαση για την αγωνίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η  Aung San Suu Kyi κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού που της έχει επιβληθεί, και έτσι καταδικάστηκε εκ νέου, σε άλλους 18 μήνες.

Το κατηγορητήριο της χούντας βασίστηκε στην επίσκεψη που δέχθηκε η Suu Kyi από τον 53χρονο Αμερικανό μορμόνο John Jetau, ο οποίος κατόρθωσε να κολυμπήσει μέχρι το σπίτι της που βρίσκεται στις όχθες λίμνης χωρίς εκείνη να το γνωρίζει.

Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια καταναγκαστικής εργασίας. Τρία χρόνια για την παραβίαση μέτρων ασφαλείας, τρία χρόνια για παραβίαση νόμων περί μετανάστευσης και δώδεκα μήνες γιατί κολύμπησε παρανόμως σε δημοτική λίμνη της Ρανγκούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής κατακραυγή για την καταδίκη της Aung San Suu Kyi, Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009, 22:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης