Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν οι αρχές σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη για την εμπλοκή τους στη διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος που συνδέεται με την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους έμοιαζε «μονόδρομος» για τις δικαστικές αρχές μετά την άρνηση τους να εμφανιστούν στους ανακριτές από τους οποίους είχαν ήδη κληθεί για να απολογηθούν. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης έχει κατονομαστεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα ως κεντρικό πρόσωπο στη διακίνηση του «μαύρου» πολιτικού χρήματος αφού φέρεται να μετέφερε μέσα σε βαλίτσες μεγάλα χρηματικά ποσά στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σε λογαριασμό, επίσης του Μιχάλη Μιχαηλίδη εντοπίστηκε έμβασμα το 2001 ύψους περίπου 10 εκ. ελβετικών φράγκων προερχόμενο από τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ ήδη καταζητούμενο για την υπόθεση των ΤΟR M1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο ωστόσο μέσω της συνηγόρου τους κ. Ελίζας Βόζενμπεργκ δηλώνουν αθώοι και τονίζουν πως θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει η ελληνική και η κυπριακή νομοθεσία. η οποία μετέφερε τη ενώπιον των ανακριτών. Εφόσον πάντως εκτελεστούν τα ευρωπαϊκά εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους, εντός 90 ημερών θα πρέπει η Κυπριακή Δικαιοσύνη ν’ αποφανθεί επί των αντιρρήσεων που ενδεχομένως θα προβάλλουν για την έκδοσή τους στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα ωστόσο συνεχίζονται τα εκατέρωθεν «καρφιά» στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
«Πρωταγωνιστές» και πάλι ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας ο οποίος για άλλη μια φορά κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι προσπάθησε να τον «εκμεταλλευτεί» και να του «φορτώσει» τις δικές του ευθύνες. Ο Νίκος Ζήγρας κατήγγειλε μάλιστα ακόμη και απειλές κατά της ζωής των δύο παιδιών του αλλά και της πρώην συζύγου του προκειμένου να «πάρει πίσω» όσα έχει αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη.

 Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ανάγνωσης ενός εγγράφου που βρέθηκε στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου και το οποίο περιελάμβανε εξηγήσεις του Ν. Ζήγρα για την υπόθεση με χειρόγραφες σημειώσεις και διορθώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης