Γνώριμες εικόνες για το φετινό Confederations Cup που διεξάγεται στη Βραζιλία έχουν γίνει οι διαδηλώσεις γύρω από τα στάδια όπου παίζονται οι αγώνες. Περίπου 5.000 ήταν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν εκ νέου γύρω από το στάδιο στη Φορταλέσα, το οποίο είχε αποκλειστεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, πριν αρχίσουν να πέφτουν δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και πέτρες. Μικρότερη πορεία και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία δεν κατέληξε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η περιοχή γύρω από το στάδιο Καστελάου στη Φορταλέσα (όπου έπαιζαν Ισπανία-Ιταλία) έγινε πεδίο συγκρούσεων με την αστυνομία, όπως την προηγούμενη ημέρα στο Μπέλο Οριζόντε. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το Καστελάου σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, αλλά, όταν η πορεία έφθασε στο μπλόκο, ακολούθησαν τα γνωστά σκηνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαδήλωση που συγκέντρωσε 2.000 άτομα έγινε και στο Ρίο ντε Ζανέιρο, χωρίς να σημειωθεί ένταση. Μικρότερες διαδηλώσεις καταγράφηκαν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, και σε άλλες πόλεις της Βραζιλίας.

Μέρος της γενικότερης δυσφορίας που τροφοδοτεί το κύμα διαδηλώσεων είναι η αγανάκτηση για τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται από τα κρατικά ταμεία για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει αναλάβει η Βραζιλία – το εν εξελίξει Confederations Cup και το επόμενο Μουντιάλ.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης