Τουλάχιστον επτά πολυκατοικίες θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης, μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες στην πόλη Pengxi της επαρχίας Zhejiang στην ανατολική Κίνα, εξαιτίας του τυφώνα «Morakot» που πλήττει την περιοχή.

Τόνοι λάσπης και βράχοι από το βουνό, στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένη η πόλη, κάλυψαν επτά τετραώροφες πολυκατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διασώστες έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής έξι ενοίκους από τα κτήρια. Ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων.

Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες διάσωσης της Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι μέχρι και 100 άνθρωποι μπορεί να έχουν θαφτεί στα συντρίμμια των σπιτιών τους που κατέρρευσαν από την κατολίσθηση που προκάλεσε ο τυφώνας  «Morakot» στο χωριό Siaolin στα νότια της χώρας.

Νωρίτερα, τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 600 αγνοούμενους, ωστόσο οι Αρχές δεν επιβεβαίωσαν αυτόν τον αριθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το πρωί επτά άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια, σκορπίζοντας την ελπίδα στους διασώστες.

«Το σπίτι μου χάθηκε. Μείναμε παγιδευμένοι επί τέσσερις ημέρες και ήμασταν τρομοκρατημένοι», δήλωσε ένας από τους διασωθέντες.

Επιπλέον, ένα ελικόπτερο, που εστάλη από την πολεμική αεροπορία της Ταϊβάν, για να μεταφέρει βοήθεια στους πληγέντες από τον τυφώνα κατοίκους της περιοχής Πινγκτούνγκ προσέκρουσε σε βουνό και συνετρίβη. Η τύχη των τριών επιβαινόντων, μέχρι στιγμής, αγνοείται.

Από το πέρασμα του τυφώνα από την Ταϊβάν έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, 35 έχουν τραυματιστεί, ενώ άλλοι 62 αγνοούνται.

(Πρώτη καταχώρηση: 11 Αυγούστου 2009, 6:44)

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος της μανίας της φύσης Ιαπωνία και Ταϊβάν, Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009, 07:29

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης