Έξι άμαχοι κι ένα μέλος της ειδικής μονάδας επίλεκτων της αστυνομίας έχασαν τη ζωή τους το βράδυ Δευτέρας, σε συγκρούσεις στην φαβέλα Νόβα Ολάντα, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Οι αρχές επενέβησαν όταν οι δράστες στράφηκαν εναντίον αυτοκινητιστών που είχαν μπλοκαριστεί προηγουμένως από διαδήλωση ενώ κατά την ανταλλαγή πυρών, τραυματίστηκαν θανάσιμα ένας κάτοικος και ένας αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, πέντε ύποπτοι, σκοτώθηκαν το πρωί της Τρίτης κατά την διάρκεια επιχείρησης των αρχών που είχε στόχο την σύλληψη των δραστών για τις επιθέσεις στους αυτοκινητιστές. Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη δύο ατόμων, ο ένας εκ των οποίων, ανήλικος ενώ κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικές ουσίες.

Στο μεταξύ, η Βραζιλία αντιμετωπίζει ένα ιστορικό κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας, με μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα. Μετά τις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας, οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πιο περιορισμένες δράσεις, οι οποίες μπλοκάρουν την πρόσβαση σε σημαντικές οδικές αρτηρίες, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης