Ο βαθμός καταλληλότητας 18+ που εφαρμόστηκε από φέτος στην Αυστραλία δεν αποδεικνύεται αρκετός για την κυβέρνηση της χώρας, καθώς οι απαγορεύσεις των games λόγω βίας συνεχίζονται.

Η σειρά Saints Row υιοθέτησε ένα διαφορετικό στυλ μετά από το Saints Row: The Third. Έγινε πολύ πιο προκλητικό αφού ο καθένας μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο γυμνός ή να χρησιμοποιήσει…sex toys ως όπλα! Το Saints Row IV, όπως έχουμε δει σε διάφορα τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει, θα είναι ακόμα πιο extreme και αυτό είναι κάτι που δεν άρεσε στην Αυστραλιανή οργάνωση που είναι υπεύθυνη για να ελέγχει τα video games.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ένα νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, το Saints Row IV είναι αδύνατο να χαρακτηριστεί ακόμα και ως R18+ στην κλίμακα των βαθμών καταλληλότητας για τα games. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει χαρακτηρήσει 17 παιχνίδια ως κατάλληλα για ενηλίκους αλλά το Saints Row IV δεν μπορούσε να μπει καν σε αυτή την κατηγορία. Ο λόγος είναι ότι περιλαμβάνει σεξουαλικό περιεχόμενο, πολλή βία και trophies/achievements για την χρήση ναρκωτικών.

Τελικά αποφασίστηκε ότι το Saints Row IV δεν θα πωληθεί σε κανένα κατάστημα της Αυστραλίας. Οι Αυστραλοί θα μπορέσουν να το προμηθευτούν από το εξωτερικό με δική τους ευθύνη και μπορούν να το έχουν στην κατοχή τους χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον νόμο. Παρόλα αυτά, η νομοθεσία της χώρας προβλέπει ότι δεν μπορούν να το εκθέτουν σε κοινή θέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης