Δείτε live την εξέλιξη της πυρκαγιάς στους Θρακομακεδόνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Σε εμπρησμό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αμφιάρειο του Ωρωπού το μεσημέρι του Σαββάτου και έλαβε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να καούν οχήματα, αποθήκες και τουλάχιστον ένα σπίτι. Η φωτιά αργά το απόγευμα του Σαββάτου φαινόταν να περιορίζεται.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, στα σύνορα του Ωρωπού με τον Κάλαμο λίγο πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν τρεις δυνατές εκρήξεις, πιθανώς από γκαζάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H φωτιά εκδηλώθηκε σε καλλιεργήσιμη έκταση με πολλά πεύκα. Καπνός κάλυπτε τον ουρανό από τον Ωρωπό μέχρι τον Άγιο Στέφανο. Στο σημείο παραμένουν 18 οχήματα, 40 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο, ενώ προηγουμένως το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν ακόμη δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λόγω της φωτιάς εκτελείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:
– Επαρχιακή Οδός Μαρκόπουλου-Καλάμου και Αγ. Ελεούσης
– Καλάμου Αμφιαρείου και πλ. Καλάμου
– Αγίας Κυριακής, θέση Ούλμπερι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Κορωπίου, η οποία δεν απείλησε σπίτια.Στο σημείο παραμένουν 20 οχήματα, επανδρωμένα με 40 πυροσβέστες.

Σε ύφεση βρίσκεται και μια ακόμη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 17.00 στους Θρακομακεδόνες. Στο σημείο, πλησίον παιδικής κατασκήνωσης, παραμένουν 38 πυροσβέστες με 22 οχήματα και δύο Καναντέρ. 

Εστίες φωτιάς σε Μέγαρα και Πρέβεζα

Άλλη μια πυρκαγιά ξέσπασε στις 12.25 στην περιοχή Πευκενέας στα Μέγαρα, σε αγροτοδασική περιοχή. Παραμένουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 άνδρες, ενώ η φωτιά είναι σε ύφεση.

Λίγο πριν από τις 14.00 έλαβε σήμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας για εκδήλωση φωτιάς στον Πνευματικό Φάρο, πλησίον του Νεοχωρίου. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα, επανδρωμένα με έξι πυροσβέστες.

Η καμένη έκταση είναι αγροτική-χορτολιβαδική και προσδιορίζεται σε 1,5-2 στρέμματα. Η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης