Ευφάνταστο σενάριο Χολιγουντιανής ταινίας θυμίζει η διάρρηξη της Εθνικής Τράπεζας στην Καισαριανή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας που βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος είναι ο διαρρήκτης, ο οποίος στόχευε να αδειάσει τις θυρίδες, αλλά τον παγίδευσε το σύστημα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός της τράπεζας. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος πήγε μαζί με την αστυνομία στο σημείο για να ελέγξουν τι συμβαίνει. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης, ο διευθυντής διαπίστωσε ότι δεν λειτουργούσαν οι κωδικοί του χρηματοκιβωτίου. Για λόγους ασφαλείας, λοιπόν, ζήτησε από τους αστυνομικούς να παραμείνουν στην τράπεζα.

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο συναγερμός άρχισε ξανά να χτυπά. Στο υποκατάστημα σπεύδουν ο διευθυντής και ένας κλειδαράς από την εταιρεία που εγκατέστησε το χρηματοκιβώτιο.

Προσπαθούν να περάσουν τη δεύτερη σειρά κωδικών, ώστε να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Εκείνο, όμως, παραμένει μπλοκαρισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστρατεύουν τότε τα μεγάλα μέσα! Άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, προσπαθούν επί 6 ώρες –από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ- να σπάσουν τα τοιχώματα του χρηματοκιβωτίου, πάχους 50 εκατοστών. Όταν τελικά καταφέρνουν να μπουν μέσα, μένουν έκπληκτοι μπροστά στο θέαμα που αντικρίζουν. Ο άνδρας, που αρχικά ισχυρίστηκε ότι είναι Βούλγαρος και στη συνέχεια Γεωργιανός, βρίσκεται εγκλωβισμένος στο χρηματοκιβώτιο, δίπλα του κείτονται διαρρηκτικά εργαλεία και οι 20 θυρίδες είναι ανοικτές και άδειες!

Μετά από έρευνα, τα κλοπιμαία εντοπίζονται σε μια από τις θυρίδες, την οποία είχε παραβιάσει με τα κλειδιά του. Τις υπόλοιπες θυρίδες είχε καταφέρει να τις ανοίξει με βοηθητικά κλειδιά.

Όπως εκτιμά η αστυνομία, τα συστήματα ασφαλείας της τράπεζας λειτούργησαν στο ακέραιο και παγίδευσαν τον διαρρήκτη, κλείνοντας αυτόματα τις πόρτες εισόδου και εξόδου, όταν “αντιλήφθηκαν” ότι υπήρξε παραβίαση του χρηματοκιβωτίου.

Ο διαρρήκτης πιάστηκε στη φάκα, συνελήφθη, και η διαδικασία της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να διαπιστωθεί εάν είχε πληροφορίες εκ των έσω και εάν υπήρξαν συνεργοί στο… παραλίγο έγκλημα.

Διαβάστε επίσης:

Επέστρεψε να τελειώσει τη “δουλειά”;, Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009, 04:10.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης