Ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες στη zougla.gr του ψυχιάτρου Κλεάνθη Γρίβα, μετά την αποκάλυψη ότι ο δράστης του μακελειού στη Σαντορίνη είχε πάρει ηρεμιστικά.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, μόλις δύο ημέρες πριν από το φρικτό έγκλημα, ο 31χρονος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού, ζητώντας βοήθεια από τους γιατρούς, επειδή ήταν σε υπερένταση και είχε να κοιμηθεί δύο ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγροτικός γιατρός του χορήγησε ηρεμιστική ένεση και τον παρέπεμψε σε ψυχολόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κλεάνθης Γρίβας αποκάλυψε στη zougla.gr ότι η επικίνδυνη ουσία φλουνιτραζεπάμη, που κυκλοφορεί νομίμως και περιέχεται ως συστατικό σε ηρεμιστικά, ενδέχεται να αποτελεί την αιτία του μακελειού στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τον κ. Γρίβα, στην πλειονότητα των ειδεχθών εγκλημάτων για τα οποία δεν υπάρχει λογικό κίνητρο έχει προηγηθεί χρήση ουσιών, ενώ κάλεσε τις δικαστικές αρχές να ερευνήσουν αν ο δράστης είχε κάνει χρήση επικίνδυνων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Γρίβας μίλησε για τον παραλογισμό της κρατικής πολιτικής, η οποία, αν και διώκει τη χρήση της κάνναβης, επιτρέπει τη νόμιμη προώθηση της συγκεκριμένης ουσίας, προσθέτοντας με νόημα ότι από πίσω της βρίσκονται 5 φαρμακευτικά μεγαθήρια.
Σύμφωνα με τον κ. Γρίβα, η φλουνιτραζεπάμη, ως δήθεν ηρεμιστικό, είναι η πλέον επικίνδυνη από τις ουσίες που κυκλοφορούν νόμιμα και περιέχεται στα σκευάσματα Hipnosedon, Vulbegal, Ilman, Stendonil και Nilium.

Οι παρενέργειές της είναι: μαστούρωμα, συγχυτικές κρίσεις, αμνησιακά επεισόδια, παρορμητική βιαιότητα, ανεξέλεγκτη επιθετικότητα και άλλα συναφή, που έχουν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Γρίβα, να διογκώνεται διαρκώς ο πληθυσμός των φυλακών και το κόστος σε ατομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο να είναι ανυπολόγιστο.

Ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας, κύριος Πάνος Ευσταθίου, επιβεβαίωσε την επίσκεψη του δράστη στο Κέντρο Υγείας, όχι όμως κι ότι του χορηγήθηκε κάποια ηρεμιστική ουσία.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το διευθυντή του Κέντρου, κ. Κελίδη, ο οποίος όμως επικαλέστηκε το ιατρικό απόρρητο και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις  συγκεκριμένες πληροφορίες.

Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα

Γνωστά στην οικογένειά του, αλλά και στην 25χρονη σύζυγό του, η οποία του συμπαραστάθηκε, ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο δράστης, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο πατέρας του, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η άτυχη δασκάλα με τους μαθητές της. (neasantorinis.gr)

Ο πατέρας του 31χρονου πιστεύει ότι όσα αποτρόπαια συνέβησαν δεν σχετίζονται με το παρελθόν, αλλά είναι αποτέλεσμα «όσων είχε στο μυαλό του τις τελευταίες 2 μέρες». Λέγεται, μάλιστα, ότι το επίμαχο διάστημα παραιτήθηκε από τη δουλειά του.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν το ζευγάρι να έχει απευθυνθεί δύο μέρες πριν από τη δολοφονία στο Κέντρο Υγείας του νησιού ζητώντας βοήθεια, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να γνωρίζει περισσότερα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, το ζευγάρι είχε σχέση αρκετά χρόνια και έδειχναν να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους.

Ο δράστης του μακελειού

Στην κατάθεσή του ο αδελφός του δολοφόνου, ο οποίος είναι ταγματάρχης, είπε ότι ο 31χρονος διέκοψε τη στρατιωτική θητεία του λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο δράστης θα δώσει κατάθεση σε 2-3 ημέρες, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Ιατροδικαστής: «Ήταν ζωντανή όταν την αποκεφάλισε»

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι το άψυχο κορμί της δασκάλας έφερε συνολικά δέκα μαχαιριές στο θώρακα και μία στο λαιμό, εκ των οποίων οι επτά ήταν μεταθανάτιες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Καρακούκη, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στην 25χρονη κοπέλα, ο δράστης αιφνιδίασε το θύμα κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν φέρει ίχνη πάλης ή αντίστασης. Επιτέθηκε στο θύμα πισώπλατα με επτά μαχαιριές, με πρώτο χτύπημα στο λαιμό. Η άτυχη κοπέλα ήταν εν ζωή, όταν την αποκεφάλισε.


Το θύμα Αδαμαντία Κάρκαλη

Τη σορό της παρέλαβαν σήμερα οι συγγενείς της στη Θεσσαλονίκη.

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης

Την ανάγκη να δημοσιοποιούνται τα ονόματα δραστών σοβαρών και ειδεχθών εγκλημάτων όπως στυγερές δολοφονίες, εμπορία ναρκωτικών ή ανθρώπων, παιδική πορνεία, εμπρησμοί δασών, καταστροφή περιβάλλοντος και προσβολή σημαντικών εθνικών ή κοινωνικών αγαθών, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης. Υποστηρίζει ότι σε τέτοιες υποθέσεις πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των υπαιτίων μετά την ομολογία τους ή την απαγγελία κατηγορίας εναντίον τους. Επισημαίνει δε, ότι όλος ο χειρισμός της υπόθεσης πρέπει να ανταποκρίνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Κ.Γρίβας: Επικίνδυνη ουσία πίσω από το μακελειό 

Ο δράστης, τα ψυχολογικά προβλήματα και τα ηρεμιστικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης