Το υψηλό επίπεδο ανεργίας στην Ευρώπη αποτελεί μία τεράστια κρίση δήλωσε συνέντευξή της στο BBC η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel συγκρίνοντας την κατάσταση της Ευρωζώνης με αυτήν της Ανατολικής Γερμανίας μετά την πτώση του τείχους.

Σύμφωνα με την καγκελάριο η ανεργία αυξήθηκε μετά την πτώση του κομμουνισμού και πολλοί νέοι εργάστηκαν γιατί μετακινήθηκαν νότια της χώρας. «Πιστεύω ότι είναι άδικο που είναι πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό για κάτι που δεν έκαναν. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να κατασκευάσουμε προϊόντα και να παρέχουμε υπηρεσίες στην Ευρώπη που μπορούμε να πουλήσουμε,» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Merkel έδωσε έμφαση στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα κάνουν την Ευρώπη περισσότερο ανταγωνιστική ενώ αναφερόμενη στη χαλάρωση των στόχων για τη μείωση των ελλειμμάτων που έχει επιτραπεί για ορισμένες χώρες τόνισε:

«Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη, η Ευρωζώνη και άλλες χώρες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Το ζήτημα δεν είναι η λιτότητα, το ζήτημα είναι να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει: Πώς θα ζούμε; Τι θέλουμε να παράγουμε; Τι θέλουμε να κατασκευάζουμε; Πώς μπορούμε να κόψουμε την κόκκινη ταινία; Πώς μπορούμε να αυξήσουμε το εμπόριο;»

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης