Ήθελα να ξερα ποιος «φωστήρας», εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό το κατέβασμα του διακόπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να μιλήσουμε ξεκάθαρα.

Ο Σαμαράς, έπαιζε μπάλα ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Με έναν ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει με τις συνιστώσες του και να μην έχει ξεκαθαρίσει  ακόμη τον πολιτικό του σχεδιασμό, αλλά και με ένα ΠΑΣΟΚ που έχει διαλυθεί και δεν το ξέρει, θα μπορούσε ο Αντώνης Σαμαράς, να έκανε περίπατο είτε σε πρόωρες, είτε σε προγραμματισμένες εκλογές.

Δεν του έκατσε η ΔΕΠΑ. Και;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ότι είχε καταφέρει μέχρι τώρα, με τον κόσμο να πιστεύει ότι κάτι πάει να γίνει, με τους αριθμούς του Στουρνάρα να είναι σε καλό δρόμο, το διέλυσε σε μία νύχτα. Μαύρη νύχτα κυριολεκτικά.

Όταν έριξε μαύρο στην ενημέρωση.

Πουθενά, μα πουθενά στον κόσμο δεν ρίχνεις μαύρο σε τηλεόραση.

Ναι, η ΕΡΤ ήθελε και θέλει ξεκαθάρισμα. Αλλά αφού είσαι αποφασισμένος  να τα βάλεις με τα συμφέροντα τα συνδικαλιστικά που καταγγέλλεις, άστην ανοιχτή και πολέμησε να την κάνεις ανταγωνιστική όπως λες.

Δεν ξέρω αν ήταν καθαρά δική του απόφαση ή τον συμβούλευσαν οι γύρω. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που έχει γύρω του, δεν του είπαν το σωστό.

Εκτός κι αν ήταν απόφαση με ρίσκο, στη λογική ότι αν τα καταφέρω με την ΕΡΤ ποιος θα μου κουνηθεί μετά για τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες;

Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες τις επόμενες μέρες, ίσως και ώρες. Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ήδη δίνουν και παίρνουν.

Ότι χειρότερο να γίνουν εκλογές μέσα στο καλοκαίρι. Θα διαλύσουμε το μόνο αισιόδοξο όνειρο που έχουμε με την τουριστική κίνηση που περιμένουμε. Γιατί πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία σε ενδεχόμενες εκλογές;

Και ποιος τουρίστας θα επιλέξει να πάει σε μια χώρα με μία ρευστή πολιτική κατάσταση, χωρίς κυβέρνηση και με τις αγορές από πάνω να περιμένουν σαν κοράκια, να αρχίσουν ξανά τις υποβαθμίσεις;

Λάθος τεράστιο. Και πολύ φοβάμαι ότι όταν ξεκινάς ένα λάθος το πιθανότερο είναι να κάνεις κι άλλα. Αυτό έχει δείξει η ιστορία.

Αλλά ακόμη και τώρα, ένα Mea culpa, δεν θα ήταν κακό. Αυτό άλλωστε χαρακτηρίζει και τους μεγάλους πολιτικούς άνδρες και όχι μόνο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης