Χιλιάδες καταναλωτές, αντί να απολαύσουν το δικαίωμα σε ήσυχες διακοπές, επικοινωνούν με τη zougla.gr αγανακτισμένοι και καταγγέλλουν την ακατάσχετη και ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία που απομυζά τις -έτσι κι αλλιώς- πενιχρές οικονομίες, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν με κόπους και θυσίες για το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρήτη, Αγ. Πελαγία : Ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες, 35 ευρώ.
Κορσική : Ομπρέλα και ξαπλώστρες με δύο μπουκάλια μεταλλικό νερό, 7 ευρώ.
Παράλια Μικράς Ασίας: Δωμάτιο ανεξάρτητο 100 τετραγωνικών, πολυτελές, πάνω στο κύμα, με πρωινό, 50 Ευρώ. Στις επτά διανυκτερεύσεις η μια δωρεάν, λόγω κρίσης.
Πάρος: Δωμάτιο-τρύπα με θέα στο πουθενά, 90 ευρώ.
Κεφαλονιά: ανεξάρτητο επιπλωμένο σπίτι 120 τετραγωνικών κοντά στη θάλασσα, 250 ευρώ/άτομο την ημέρα, για τέσσερα άτομα.
Σικελία: Ανεξάρτητη υπερπολυτελής διώροφη βίλα 220 τετραγωνικών με δική της παραλία, πισίνα, υπόγειο πάρκινγκ με τέσσερα υπνοδωμάτια, 115 ευρώ/άτομο την ημέρα, για τέσσερα άτομα.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βίλα στη Σικελία κοστίζει στη μισή τιμή από αντίστοιχη ενοικιαζόμενη κατοικία στην Κεφαλονιά

Οι πολυδιαφημισμένοι από τα κανάλια έλεγχοι αρμοδίων και αναρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών αποδεικνύονται για τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που αναζητούν μια σταγόνα δροσιάς και χαλάρωσης, λόγια του αέρα -κάτι σαν το μελτέμι του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες, κάνει τα στραβά μάτια επιτρέποντας έτσι την καθημερινή ληστεία σε βάρος των εποχούμενων, ελπίζοντας απλά να μειώσει τους δείκτες απωλειών στην τουριστική βιομηχανία. Την ίδια ώρα, οι γειτονικές χώρες ετοιμάζονται με ανοικτές αγκάλες να δεχθούν τους εξοργισμένους Έλληνες και ξένους τουρίστες, οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θα ξαναπατήσουν στα ελληνικά νησιά. Φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους με νοθευμένη βενζίνη και… καπέλο, και ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Οι κερδοσκόποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ασυδοσίας και οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ακολουθούν τα Επτάνησα και η Χαλκιδική. Η πρακτική αυτή αποτελεί πλήγμα για όσους τίμιους επαγγελματίες επιδιώκουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους υπηρετώντας τον Τουρισμό και το δικαίωμα των Ελλήνων στις διακοπές. «Αν δεν μας προστατέψει το κράτος, θα αναγκαστούμε να κάνουμε κι εμείς τα ίδια ή να κλείσουμε» τόνισε απογοητευμένος ξενοδόχος από το Ρέθυμνο (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της zougla.gr).

Εστιάτορας από την Πάρο περιέγραψε ενδεικτικά σε συνεργάτη μας την απάτη με το «φρέσκο ψάρι» που χρυσοπληρώνουν ανυποψίαστοι Έλληνες στα μέρη όπου η κατανάλωση αυτές τις ημέρες ξεπερνά κάθε όριο: «Τα φέρνουν κατεψυγμένα, το βράδυ τα ρίχνουν δεμένα σε σάκους που σέρνει ένα καΐκι στη θάλασσα, και εμφανίζονται το μεσημέρι στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με… ολόφρεσκα ψάρια, που μοσχοβολούν Αιγαίο. Φυσικά και γνωρίζουν οι πάντες –εκτός από τους επισκέπτες- τι συμβαίνει. Πρόκειται για καλοστημένο σόου».

Ενδεικτικά ο κ. Κώστας επισκέφτηκε πρόσφατα την Τουρκία, διέμεινε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και πλήρωσε 140 ευρώ τη βραδιά, με όλα πληρωμένα. Όπως καταγγέλλει στη zougla.gr τώρα θα μεταβεί σε κοντινό νησί στην Αθήνα και θα δώσει 120 ευρώ τη βραδιά για ένα απλό δωμάτιο.

 

Ακόμη, παραθέτουμε και δύο καταγγελίες αναγνωστών μας που έπεσαν θύματα αισχροκέρδειας κατά τις θερινές τους διακοπές σε νησιά της χώρας μας:

“Λευκάδα, παραλία Πόρτο Κατσίκι: σε μια παραλία μήκους μικρότερου των 120 μέτρων, πληρώσαμε για μία ομπρέλα και τρεις ξαπλώστρες 14 ευρώ…”

“Πάρος: νοικιάσαμε δωμάτιο μέσω διαδικτύου. Στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου, απεικονιζόταν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον και ένα πανέμορφο δωμάτιο. Η εικόνα από κοντά ουδεμία σχέση είχε με τις φωτογραφίες, ενώ η χρέωση του δωματίου ήταν 130 ευρώ τη βραδιά.

Στη συνέχεια, πήγαμε σε γνωστή παραλία του νησιού. Για τέσσερις ξαπλώστρες, μια ομπρέλα και τέσσερις καφέδες πληρώσαμε 57 ευρώ! Και η αισχροκέρδεια δεν σταματά εδώ. Πήραμε ταξί για να διανύσουμε μια απόσταση 5 λεπτών και μας χρέωσαν 15 ευρώ!”

Για τις δικές σας καταγγελίες τηλεφωνήστε στη zougla.gr στο 210-6840585 ή με mail στο info@zougla.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης