Για 141 ανθρώπους κάνουν λόγο τελικά οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας, ότι επέβαιναν στο πλοίο “Princess Ishika”, όταν το τελευταίο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος, Tonga, στον Νότιο Ειρηνικό.

Το Συντονιστικό Κέντρο Διάσωσης που επιβλέπει τις έρευνες, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι αγνοείται η τύχη 87 τελικά επιβατών, έναντι της αρχικής εκτίμησης, η οποία έκανε λόγο για 33 αγνοουμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σκάφος βρίσκονταν και έξι ξένοι, Γερμανικής, Ιαπωνικής και Γαλλικής καταγωγής, ενώ μέχρι στιγμής νεκρός ανασύρθηκε και ένας επιβάτης Βρετανικής καταγωγής.

Τρία σκάφη διάσωσης και ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας μετέχουν στις προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεράνουν κατά πολύ το έργο των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των τυχόν επιζώντων.

Το πλοίο “Princess Ashika” εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταξύ των νησιών, ενώ άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν το ναυάγιο.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το 34 ετών πλοίο βυθίστηκε 86 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Tonga. “Συντρίμμια του βυθισμένου πλοίου, που εκτείνονται σε οκτώ ναυτικά μίλια, εντόπισαν τα σκάφη που ερευνούν τη συγκεκριμένη περιοχή”, δήλωσε ο Mike Roberts, αξιωματούχος της νεοζηλανδικής υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης.

(Πρώτη καταχώρηση: 6 Αυγούστου 2009, 00:53)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης