Εμφάνιση με μπικίνι «γιοκ» στα καλλιστεία της Ινδονησίας για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος», που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Μπαλί.

Η απόφαση για την διοργάνωση ενός πιο σεμνού διαγωνισμού ελήφθη προκειμένου να μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι της χώρας, όπως ανακοίνωσε ένας από τους διοργανωτές. «Οι διαγωνιζόμενες δεν θα φορέσουν μπικίνι και δεν θα εμφανιστούν με ρούχα που παραβιάζουν τις πολιτισμικές και θρησκευτικές αξίες της Ινδονησίας», δήλωσε ο Σιαφρούλ Νασουτιόν, διευθυντής επιχειρησιακών υποθέσεων της RCTI — διοργανωτή και επίσημου φορέα που θα μεταδώσει τη διοργάνωση. «Έτσι, οι 130 διαγωνιζόμενες αντί για τα σέξι μπικίνι που είναι ιστορικό κομμάτι του διαγωνισμού, θα φορούν τα παραδοσιακά μπαλινέζικα σαρόνγκ ώστε να είναι καλυμμένες και να δείχνουν σεμνές», είπε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί και ανακοίνωση του Συμβουλίου Μουσουλμάνων Λόγιων της Ινδονησίας που έκανε λόγο για τον κίνδυνο να πλήξει την εικόνα της χώρας αυτός ο διαγωνισμός. Είχε, μάλιστα σταλεί και επιστολή στον πρόεδρο της χώρας, απαιτώντας να ακυρώσει το διαγωνισμό. Η Ινδονησία ωθεί αμφιλεγόμενους νόμους, όπως το αντιπορνογραφικό νομοσχέδιο, ώστε να επιτεθεί σε οτιδήποτε θεωρεί βλάσφημο, όπως οι τραβεστί, τα μπαρ και αποκλίνουσες θρησκευτικές αιρέσεις. Η Lady Gaga είχε αναγκαστεί να ακυρώσει συναυλία στην Ινδονησία μετά τις αντιδράσεις μουσουλμάνων που τη θεωρούν «λάτρη του διαβόλου» ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ εμφανίστηκε, μεν, αναγκάστηκε, δε, να φορέσει λιγότερο σέξι ρούχα.

Σχεδόν το 88% του πληθυσμού των 238 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας είναι μουσουλμάνοι, γεγονός που καθιστά τη χώρα την μεγαλύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα στον κόσμο.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης