Η Αμαρυλλίς πιο ώριμη και σίγουρη από ποτέ όσον αφορά τα επαγγελματικά της θέλω ξεδιπλώνει στο Tralala.gr και στη Σοφία Μπεκιάρη τις απόψεις της για θέματα που απασχολούν το καλλιτεχνικό στερέωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμαρυλλίς σε συναντάμε στο Frangelico μαζί με τον Γιώργο Γιαννιά… πώς νιώθεις που είσαι εδώ;

Νιώθω πάρα πολύ όμορφα! Περνάω πολύ ωραία, έχουμε φτιάξει ένα όμορφο παρεάκι με τον Γιώργο Γιαννιά και τα υπόλοιπα παιδιά και είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί βγαίνει και προς τα έξω. Υπάρχει ένα όμορφο κλίμα, όλα τα παιδιά αγαπάμε την μουσική, έχουμε φτιάξει ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα για να περνάει ο κόσμος καλά και εκείνος μας τιμά με την παρουσία του. Περνάμε υπέροχα και είμαι χαρούμενη που συμβάλω και εγώ σε αυτήν την πολύ όμορφη δουλειά.

Με τον Παντελή γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών, κάναμε παρέα αρκετούς μήνες , ταυτιστήκαμε καλλιτεχνικά και έτσι προέκυψε πολύ όμορφα η συνεργασία αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι «Διαταγές» με υπογραφή Παντελής Παντελίδης… πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Με τον Παντελή γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών, κάναμε παρέα αρκετούς μήνες , ταυτιστήκαμε καλλιτεχνικά και έτσι προέκυψε πολύ όμορφα η συνεργασία αυτή. Εγώ τον εκτιμούσα και πριν τον γνωρίσω για τις υπέροχες ερμηνείες του, για τα τραγούδια του , και τον θεωρώ ως έναν από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, και όταν μάλιστα τον γνώρισα και προσωπικά, διέκρινα μια ειλικρίνεια, μια ταπεινότητα, μια γενναιοδωρία, και αυτό με έκανε να τον εκτιμήσω ακόμα πιο πολύ.

Πιστεύεις ότι ήταν λίγο υπερβολικός ο «πόλεμος» που δέχθηκε στο ξεκίνημά του, ως ένας καλλιτέχνης που ουσιαστικά έγινε γνωστός από το Youtube και ακούστηκαν τόσα σχόλια γύρω από το όνομά του;

Νομίζω ότι η ιστορία τον επιβράβευσε, γιατί η αγάπη του κόσμου, είναι αυτή που στο τέλος μένει… Αυτό θα πω μόνο εγώ!

Τι πιστεύεις ότι παίζει σημαντικότερο ρόλο για να γίνει ένα τραγούδι επιτυχία… ο καλλιτέχνης που θα ερμηνεύσει ή οι δημιουργοί που θα το υπογράψουν;

Πιστεύω ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι η ομάδα. Το αποτέλεσμα έχει να κάνει με την φροντίδα όλων των ανθρώπων και όταν υπάρχει η αγάπη, η συνέπεια και η ειλικρίνεια σε αυτό που κάνεις, νομίζω πως το αποτέλεσμα σε επιβραβεύει στο τέλος. Και το καταλαβαίνει και ο άλλος, το εισπράττει…

Εγώ δεν μπορώ να δώσω διαταγές, δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει η προστακτική!

«Διαταγές» ο τίτλος του τραγουδιού… Θα έδινε κάπου η Αμαρυλλίς αυτή την περίοδο;

Το τραγούδι λέει «Διαταγές δεν σηκώνω εγώ που λες…» οπότε αναφέρεται στο αν δέχεσαι διαταγές και όχι αν δίνεις. Εγώ δεν μπορώ να δώσω διαταγές, δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει η προστακτική. Παρόλα αυτά πιστεύω πως σε όλα τα πράγματα παίζει ρόλο ο τρόπος που θα πεις κάτι!

amaryllis interview 05

Θα δίναμε «Διαταγές» για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στη χώρα, εκεί που την έχουν φτάσει οι πολιτικοί;

Η ουσία είναι το αποτέλεσμα. Εγώ θυμάμαι πολύ καλά πως όταν όλοι αφουγκραστήκαμε και καταλάβαμε ακριβώς τι είναι αυτό που συμβαίνει, γιατί έβραζε το πρόβλημα για αρκετά χρόνια αλλά ζούσε ο καθένας στον δικό του κόσμο, όταν καταλάβαμε λοιπόν πως η Ελλάδα έχει φτάσει στον πάτο, όλοι οι αγανακτισμένοι βγήκαν στους δρόμους, εκδήλωσαν την οργή τους αλλά αποτέλεσμα δεν είδα να υπάρχει. Η αγανάκτηση έφυγε και ήρθε μετά η θλίψη και στο τέλος έμεινε η κακή ψυχολογία και τίποτα άλλο.

Αν μπεις στο τρυπάκι να κάνεις δημόσιες σχέσεις και να είσαι αρεστός, όλο αυτό βγάζει μια υπερπροσπάθεια. Δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία.

Δουλεύεις αρκετά χρόνια νύχτα… Πόσο έχει επηρεαστεί κατά τη δική σου άποψη η διασκέδαση που για τους Έλληνες είναι απαραίτητη θα έλεγα;

Εγώ δεν θεωρώ τη διασκέδαση ως πολυτέλεια, αντιθέτως την έχουμε ανάγκη, έτσι έχουμε μάθει, αυτό είναι ο Έλληνας, στο DNA του υπάρχει η μουσική και η διασκέδαση. Από κει και πέρα, σαφώς και μας έχει επηρεάσει όπως έχει επηρεάσει και όλα τα επαγγέλματα, και όλους τους χώρους. Εμείς υπηρετούμε το τραγούδι και κάνουμε αυτό που μπορούμε. Νομίζω πως είναι ευλογία να κάνεις κάτι που αγαπάς, να κάνεις τον άλλον να περνάει καλά, να ξεχνιέται, να αναπολεί, να του βγάζεις διάφορα συναισθήματα.

amaryllis interview 09

Οι καλές «Δημόσιες σχέσεις» πόσο συντελούν στην επιτυχία και στην διάρκεια ενός καλλιτέχνη;

Εγώ δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να κάνω «δημόσιες σχέσεις», νομίζω πως όταν είσαι ο εαυτός σου δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Αν μπεις στο τρυπάκι να κάνεις δημόσιες σχέσεις και να είσαι αρεστός, όλο αυτό βγάζει μια υπερπροσπάθεια. Δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία. Δεν σημαίνει ότι αν είσαι καλός στις δημόσιες σχέσεις σου ότι θα εδραιωθείς και θα έχεις μια καριέρα η οποία θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Νομίζω ότι οι σωστές επιλογές, η συνέπεια, η αγάπη για την μουσική και η εξέλιξη είναι αυτή που θα σε κρατήσει .

… το λαϊκό άκουσμα και το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που βγάζει τα πιο έντονα συναισθήματα στον Έλληνα. Οπότε οτιδήποτε είναι λίγο πιο pop ή πιο εναλλακτικό απευθύνεται σε λιγότερη μερίδα ανθρώπων.

Θεωρείς πως υπάρχουν καλλιτέχνες που με καλές δημόσιες σχέσεις και όχι με ιδιαίτερα καλή φωνή κάνουν καριέρα στην Ελλάδα;

Θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, οποιοσδήποτε έχει κάποια πορεία, όποια και αν είναι αυτή γιατί καριέρες υπάρχουν πολλές, κάτι θα έχει και εξακολουθεί να υπάρχει από την στιγμή που θα έχει αγάπη από τον κόσμο και τον προτιμάει. Δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να έχουν την φωνή της Μαρινέλλας ή της Χάρις Αλεξίου. Ο καθένας έχει το δικό του στυλ, το δικό του ύφος, το δικό του τρόπο που τραγουδάει. Αν έχεις έναν χαρακτηριστικό τρόπο, ή αν έχεις κάνει μια καλή επιλογή τραγουδιών, μπορεί να πηγαίνεις καλά. Όλα είναι σεβαστά!

amaryllis interview 02

Επιλέγεις να μην κάνεις γνωστή την προσωπική σου ζωή και διατηρείς χαμηλούς τόνους… πιστεύεις αυτό σε έχει δυσκολέψει στην δουλειά σου;

Όχι, καθόλου! Δεν με αφορά άλλωστε καθόλου αυτό! Με ενδιαφέρει να κάνω ωραίες συνεργασίες, να βρίσκω και να λέω ωραία τραγούδια και ο κόσμος, σιγά-σιγά να με αγαπήσει μέσα από αυτό. Η επικαιρότητα είναι κάτι που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Δεν μου λέει τίποτα αυτό το πράγμα και γενικά δεν είμαι τέτοιος τύπος!

Λάθος επιλογές έχεις κάνει στο παρελθόν, είτε για ένα τραγούδι είτε για μια συνεργασία;

Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ακόμα και τα λάθη μας. Εγώ πιστεύω δυνατά ότι και τα λάθη σε φέρνουν στο σημείο που βρίσκεσαι τώρα.

Δεν θεωρώ ότι ο Νότης Σφακιανάκης βάλλεται διότι λέει την άποψή του, λέει αυτό που πιστεύει, λέει την αλήθεια την δική του.

Επομένως πιστεύεις ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο;

Ακριβώς!

Πρόσφατα υπέγραψες με τη ΜΙΝΟS ΕΜΙ… πώς το αποφάσισες και τι προσδοκίες έχεις;

Δεν είναι ακριβώς καινούρια γιατί ήταν η πρώτη εταιρία που υπέγραψα όταν ανήκα στο συγκρότημα «Exis», όταν ξεκίνησα τα πρώτα βήματά μου δισκογραφικά. Ενωθήκαμε πάλι τώρα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί την εταιρία αυτή την έχω μέσα μου. Ήταν η πρώτη μου εταιρία όταν ξεκίνησα, και τους αγαπάω πάρα πολύ! Η προσδοκία μου είναι να συνεργαστούμε όμορφα και να κάνουμε ενδιαφέροντα πράγματα.

amaryllis interview 04

Η αλήθεια είναι πως μου είχε ξεφύγει πως ξεκίνησες μέσα από ένα συγκρότημα… τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που δεν βοηθάει να διατηρηθούν τα συγκροτήματα στην Ελλάδα ειδικά;

Η αλήθεια είναι ότι το λαϊκό άκουσμα και το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που βγάζει τα πιο έντονα συναισθήματα στον Έλληνα. Οπότε οτιδήποτε είναι λίγο πιο pop ή πιο εναλλακτικό απευθύνεται σε λιγότερη μερίδα ανθρώπων. Δεν είμαστε και σαράντα ή πενήντα εκατομμύρια αλλά μια χώρα δέκα εκατομμυρίων και έτσι είναι πιο δύσκολο αυτό. Έτσι είναι όμως, το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που θα αποτυπώνει ακριβώς τα συναισθήματα που νιώθουμε.

Θεωρείς ότι είχε παραμεριστεί λιγάκι το λαϊκό τραγούδι για ένα διάστημα και ιδιαίτερα από τα ραδιόφωνα που έχουν μία τάση σε πιο pop ακούσματα;

Ναι, για κάποιο διάστημα είχε συμβεί αυτό αλλά είναι και θέμα μόδας, είχε ξαναγίνει και στο παρελθόν αυτό. Όπως είναι ο κύκλος της ζωής, έτσι είναι και ο κύκλος της μουσικής!

Εσύ στον ελεύθερο χρόνο σου τι μουσική ακούς;

Ακούω τα πάντα και ξένη μουσική πολύ και ελληνικά, ανάλογα με την διάθεση. Σε μικρότερη ηλικία άκουγα Beatles, Rolling Stones, τέτοια πράγματα, συνδυάζω ροκ και λαϊκό, αυτό είναι που μου αρέσει να βγάζω και στις live μου εμφανίσεις. Μια ροκ-λαϊκή υπόσταση!

Να ερμηνεύεις όμως περισσότερο τι σου αρέσει;

Μπαλάντες!!!

amaryllis interview 01

Θεωρείς ότι οι μπαλάντες σου βγάζουν περισσότερο συναίσθημα;

Δεν έχω σκεφτεί για ποιο λόγο, απλά μου αρέσουν πολύ οι μπαλάντες! Δεν θέλω βέβαια να υποτιμήσω και τα πιο up κομμάτια.

Πιστεύεις στον διαχωρισμό μεταξύ εμπορικού και ποιοτικού τραγουδιού;

Ταμπέλες νομίζω πως δεν χρειάζεται να βάζουμε στην μουσική, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ένα εμπορικό τραγούδι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι και ποιοτικό ή και το αντίθετο. Στην ουσία αυτό που μένει είναι ένα καλό τραγούδι, ένας καλός στίχος και να σου μένει ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα.

Η καλύτερη συνεργασία σου μέχρι ποια ήταν;

Δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποια γιατί από όλες πήρα πράγματα. Είχα την τύχη από πολύ μικρή ηλικία να συνεργαστώ με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες. Με τον Νότη Σφακιανάκη πέρασα πολύ όμορφα και ήταν ένα ωραίο σχολείο για μένα καθώς και με τον Αντώνη Ρέμο.

Επειδή μου ανέφερες τον Νότη Σφακιανάκη θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής… όταν ένας καλλιτέχνης εκφράζει τις απόψεις του δημόσια, θεωρείς ότι είναι καλό ή κακό; Διότι όπως παρατηρούμε οι περισσότεροι βάλλονται για αυτό.

Κάθε άποψη είναι σεβαστή, ο καθένας έχει την άποψή του. Δεν θεωρώ ότι ο Νότης Σφακιανάκης βάλλεται διότι λέει την άποψή του, λέει αυτό που πιστεύει, λέει την αλήθεια την δική του. Δεν σημαίνει ότι όλοι απαραίτητα μπορούν και πρέπει να συμφωνούν με αυτό.

amaryllis interview 08

Μια συνεργασία που δεν έχεις κάνει ακόμη και θα ήθελες στο μέλλον να κάνεις ποια είναι;

Είναι τόσοι πολλοί οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ και αν μπω σε μια διαδικασία να πω ένα όνομα, μπορεί να αδικήσω κάποιον! Όμως τα πρώτα ονόματα που μου έρχονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Παντελής Παντελίδης.

Τραγουδίστρια πως αποφάσισες να γίνεις; Ποιο ήταν το κέντρισμα που ένιωσες και είπες ότι θέλεις να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Τραγουδούσα από πολύ μικρή, ο αδερφός μου είναι μουσικός και ο πατέρας μου αυτοδίδακτα έπαιζε κιθάρα, έτσι η μουσική υπήρχε στην ζωή μου από μωρό. Τραγουδούσα για πολλά χρόνια στο σχολείο, στα ωδεία και στις χορωδίες. Ένας οικογενειακός φίλος είχε ένα νυχτερινό μαγαζί, μου έγινε η πρόταση και έτσι δειλά-δειλά ξεκίνησα χωρίς να το καταλάβω, φαντάσου πως το ξεκίνησα σαν χόμπι πιο πολύ γιατί είχα το σχολείο το πρωί, αλλά στη συνέχεια ήρθε πολύ φυσικά από μόνο του.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από πέντε χρόνια , τι θα ήθελες για σένα, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο;

Να είμαι υγιής, να είμαι καλά, να έχω μια όμορφη εξέλιξη, να έχω αφήσει το δικό μου αποτύπωμα και την δική μου ταυτότητα στην μουσική, και προσωπικά να είμαι όπως είμαι τώρα, πολύ ευτυχισμένη!

amaryllis interview 03

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη

Φωτογραφίες: byRon

Απομαγνητοφώνηση συνέντευξης: Στέλιος Καμούτσης
Πηγή: tralala.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης