Τέσσερις Μεξικανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, σε τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο, που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το Reuters, το βαρύ όχημα κατευθυνόταν προς καθολικό μοναστήρι όταν από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία εξετράπη από την πορεία του και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες. Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε πως μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν τουλάχιστον 40 τουρίστες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τρία νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τροχαίο δυστύχημα εντάσσεται σε μια σειρά γεγονότων που έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τη «βαριά βιομηχανία» της Αιγύπτου. Η ανατροπή του πρώην προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ σε συνδυασμό με την αύξηση των απαγωγών στη Χερσόνησο του Σινά από ισλαμιστές έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους ξένους τουρίστες.

Εκτιμάται ότι πριν από το 2011 ο τουρισμός αντιπροσώπευε πάνω από το 10% του ΑΕΠ. Παράλληλα, διάφορα θανατηφόρα ατυχήματα έχουν εντείνει τον προβληματισμό και για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από τις τουριστικές εγκαταστάσεις της χώρας και προς αυτές. Τον περασμένο Φεβρουάριο 19 τουρίστες σκοτώθηκαν όταν αερόστατο συνετρίβη κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία με αερόστατο στην Αίγυπτο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης