Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται το τελευταίο τετραήμερο στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου ένας άνδρας 55 ετών από την Αμαλιάδα, ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από λεπτοσπείρωση.

Σύμφωνα με το patrisnews, o 55χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε παρουσιάσει υψηλό πυρετό και πόνους στον λαιμό. Παρά την αγωγή που ακολούθησε, δεν υποχωρούσαν τα συμπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, οι συγγενείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και οι γιατροί που τον εξέτασαν υποψιάστηκαν ότι μάλλον επρόκειτο για κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Για αυτόν τον λόγο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και εισήχθη αμέσως για νοσηλεία, ενώ υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις που έδειξαν ότι πρόκειται για λεπτοσπείρωση και οι γιατροί του χορηγούν την απαιτούμενη αγωγή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη παρουσίασε σημάδια βελτίωσης, ωστόσο οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί, καθώς δεν μπορούν να πουν ακόμη με βεβαιότητα εάν έχουν επηρεαστεί ζωτικά όργανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Η λεπτοσπείρωση ή νόσος του Weil είναι μια ζωοανθρωπονόσος που οφείλεται σε διάφορα στελέχη του βακτηριδίου (σπειροχαίτης) Leptospira interrogans.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης