Γραφειοκρατικά κωλύματα, ανεπαρκή χρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου εντόπισαν δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Κομοτηνή για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη με θέμα το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο ο δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης όσο και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους πως είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών με κονδύλια ύψους 50.000 – 60.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του ζήτησε να του δοθούν καταγεγραμμένα όλα τα προβλήματα, που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ώστε αυτά να προωθηθούν στην κυβέρνηση με στόχο την επίλυσή τους.

Ήδη, από τις 11 Απριλίου το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει στην έγκριση 920.000 ευρώ προς τους δήμους της Περιφέρειας Α.Μ-Θ για την κάλυψη αναγκών της αντιπυρικής περιόδου, με τις δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να έχουν λάβει κονδύλι της τάξης των 350.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και υπολείπεται ενίσχυση 300.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ThrakiToday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης