Πολύ δυνατές παρουσίες τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό εξασφάλισαν οι διοργανωτές των φετινών Παπαφλεσσείων για το Σάββατο 1η Ιουνίου.

Κι αυτό γιατί ς ορισμένοι από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, αλλά και ξένοι με μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις επέλεξαν την Καλαμάτα για μια από τις αγωνιστικές στάσεις τους στη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ελληνικής πλευράς το μεγαλύτερο όνομα είναι αυτό του Λούη Τσάτουμα (Μεσσηνιακός), ο οποίος έχει συνδεδεμένο το όνομα του με τη διοργάνωση, κυρίως λόγω του 8.66μ που πέτυχε το 2007. Άλλωστε, η Καλαμάτα είναι ο τόπος καταγωγής του κορυφαία Ελληνα άλτη του μήκους, κάτι που του δίνει έναν επιπλέον λόγο να αγωνίζεται στο διεθνές μίτινγκ.

Στην ίδια διοργάνωση θα πάρει μέρος ο έβδομος ολυμπιονίκης του Λονδίνου στον ακοντισμό, Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων), στον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν. Στο τριπλούν θα κάνει ντεμπούτο η Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων), ενώ στα 400μ θα τρέξουν οι Δημήτρης Γράβαλος (Άρης) και Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ).

Στα 100μ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τρέξουν οι Ιορδάνης Ρουσσάκης (Ελ. Βενιζέλος), Χρήστος Καλαμάρας (ΑΕ Κρανιδίου) και Μανώλης Πατεράκης (Πανελευσινιακός). Ο τελευταίος θα τρέξει και στα 200 μ., μαζί με τον Μιχάλη Δαρδανελιώτη (ΜΕΑΣ Τρίτων). Η Ολυμπία Πετσούδη (ΠΑΟΚ) θα πάρει θέση στο βατήρα για τα 100 μ. εμπ. και ο Ανδρέας Δημητράκης (ΑΟ Λασιθίου) θα έχει την ευκαιρία για μια δυνατή κούρσα στα 800 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 100μ εμπόδια των γυναικών θα είναι από τα αγωνίσματα όπου αναμένεται να επιτευχθούν επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Στην Καλαμάτα θα τρέξει η «χάλκινη» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, Αλίνα Ταλάι (Λευκορωσία), η Γερμανίδα Καρολίν Νίτρα με ρεκόρ 12.57 και η Ρωσίδα Γιούλια Κοντάκοβε με 12.78.

Στο τριπλούν των γυναικών θα αγωνιστεί η Ρωσίδα Ιρίνα Γκουμένιουκ με φετινό ρεκόρ 14.02μ, αλλά και η Σλοβένα Ρόντιτς με 14.10μ φετινό και 14.47μ ατομικό ρεκόρ. Στα 400μ ξεχωρίζει ο Βρετανός Λάικ Λένον με 45.23, στο μήκος ο Ρώσος Σεργκέι Πολιάνσκι με 8.01μ, ενώ στα 100μ των γυναικών η Ρωσίδα Ναταλία Ρουσάκοβα με ατομικό ρεκόρ 11.18.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης