Υπήκοος Συρίας, ο οποίος είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, καθώς μετέφερε με φορτηγό 27 μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην 387,5 χιλιομετρική θέση της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης να κινείται Ι.Χ. φορτηγό που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, προκειμένου να το ελέγξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο οδηγός του φορτηγού δεν συμμορφώθηκε στα σήματα στάσης των αστυνομικών κι ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Στα διόδια του Μακρυχωρίου το φορτηγό διήλθε χτυπώντας την μπάρα των διοδίων, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί κοντά στον κόμβο Γυρτώνης.

Με την ακινητοποίηση του οχήματος ο οδηγός και ο συνοδηγός διέφυγαν, όμως ύστερα από αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα, ο συνοδηγός, υπήκοος Συρίας, ενώ αναζητείται ο Έλληνας οδηγός, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν 27 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 5 ανήλικοι (4 αγόρια και 1 κορίτσι). Πρόκειται για 12 υπηκόους Συρίας, 12 υπηκόους Σομαλίας και 3 υπηκόους Ερυθραίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο οδηγός του οχήματος και ο 34χρονος συλληφθείς αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης και χθες το πρωί παρέλαβαν τους μετανάστες από τα παράλια του Νομού Καβάλας, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Ως προς τη διέλευση των μεταναστών στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι αυτοί είχαν καταπλεύσει στις 5 Μαΐου από τα παράλια της ευρωπαϊκής Τουρκίας στα παράλια του Νομού Καβάλας με βάρκα. Μάλιστα, καθένας είχε καταβάλει σε διακινητές υπηκόους Τουρκίας, επίσης μέλη του διεθνούς κυκλώματος, το χρηματικό ποσό των 2.500 δολαρίων, προκειμένου να μεταφερθούν από τη χώρα καταγωγής τους στην Ελλάδα.

Το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς παράνομων μεταναστών, ενώ διερευνάται η προέλευσή του, καθώς έχει καταστραφεί ο αριθμός πλαισίου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης