Ολόκληρη επιχείρηση είχε στήσει μια παρέα τσιγγάνων, η οποία όπως φαίνεται έκανε «χρυσές» δουλειές πωλώντας καλώδια που έκοβε από το σύστημα ηλεκτροδότησης των τρένων του ΟΣΕ.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε χθες από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από έρευνες των Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί έστηναν εδώ και καιρό μπλόκα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, προκειμένου να εντοπίσουν τους υπαίτιους, και τελικά αργά χθες το βράδυ τους συνέλαβαν στα Κιούρκα, στο 36ο χιλιόμετρο της γραμμής Αθηνών – Λαμίας.

Κατά τη διαδικασία της προανάκρισης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες -τρεις άντρες και μία γυναίκα, 34, 24, 21 και 20 ετών αντίστοιχα, διέπρατταν κλοπές υλικών και δολιοφθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, κόβοντας καλώδια του εναέριου συστήματος ηλεκτροδότησης των τρένων.

Η σπείρα έκλεβε τα καλώδια, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε συρμούς τρένων και πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια, τα τεμάχιζε, και στη συνέχεια τα πωλούσε σε παλιατζήδες στον Ασπρόπυργο και τα Άνω Λιόσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, Γιάννη Δικόπουλου, η κοπή των καλωδίων έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια των τρένων κατά τη διέλευσή τους, ενώ υπήρχε σοβαρή πιθανότητα εκτροχιασμού με άγνωστες συνέπειες για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Να σημειωθεί ότι, έως τώρα, έχουν διαπιστωθεί δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών και δολιοφθορών που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των αμαξοστοιχιών σε διάφορα σημεία του δικτύου Αθηνών – Λαμίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης