Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη regular season της Α1 μπάσκετ των ανδρών με νίκη, 80-53 απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, τον οποία θα συναντήσει και στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν μπροστά στο κοινό τους την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου Ευρωλίγκας και τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αγωνιστικό τομέα, με ένα σερί 14-0 ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 7-8 σε 21-8, ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +10 (25-15), ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο συντηρούσε αυτό το προβάδισμα, παρότι ο Απόλλωνας «έριξε» τη διαφορά στους πέντε πόντους (36-31), περίπου ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο ΜακΚόλουμ με τρίποντο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου «έγραψε» το 37-34, ωστόσο στα μισά της περιόδου ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε διψήφιο προβάδισμα (47-37 στο 25΄ και λίγο αργότερα 50-39). Στο 28΄ ο Σπανούλης έφερε τον Ολυμπιακό στο +20 (61-41) και το υπόλοιπο της αναμέτρησης έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Πρίντεζη να τελειώνει το παιχνίδι με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα:
25-15, 37-31, 63-41, 80-53.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας):
Χάινς, Λο 7 (1), Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 4, Πάουελ 5, Πέρκινς 9 (1), Πρίντεζης 18 (1), Παπανικολάου 8 (1), Γεωργάκης 5, Κατσίβελης 2.

Απόλλων Πατρών (Νίκος Βετούλας):
ΜακΚόλουμ 6 (1), Αργυρόπουλος 10 (2), Καπερώνης, Γκραντ 8 (1), Θανόπουλος, Λιανός 2, Πέτροβιτς 12, Πελεκούδας 4, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 5 (1), Μολφέτας 4, Τέρνερ 2.

Οι δηλώσεις

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού): «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ για να γιορτάσουν μαζί μας την κατάκτηση του τροπαίου. Εχω μεγάλο σεβασμό για τον Απόλλωνα και δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολα τα ματς στα πλέι οφ. Για τον Ολυμπιακό τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα, γιατί είχαμε κατακτήσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση και το μυαλό μας ήταν στην Ευρωλίγκα. Ήταν δύσκολο να έχουμε υψηλό κίνητρο. Πλέον, θα προετοιμαστούμε πολύ καλά τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα θα μας βοηθήσουν, καθώς δεν θα είναι εύκολα και παράλληλα θα μας βάλουν στην φιλοσοφία του Ελληνικού πρωταθλήματος. Πρέπει να είμαστε κατανοητικοί. Η ομάδα έχει κάνει υπέρβαση στον τρόπο που έχει διαχειριστεί τα πράγματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι».

Γιώργος Γεωργάκης (παίκτης Ολυμπιακού):
«Ηταν γενικά ένα καλό παιχνίδι και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Πάτρας για την πρόκριση στα πλέι οφ. Εμείς παίξαμε καλό μπάσκετ και πλέον πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα πλέι οφ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης