«Τέτοιες ημέρες, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θυμάμαι και τη δική μου αγωνία και ανασφάλεια, και τη δική μου λαχτάρα να γράψω καλά και να περάσω στη σχολή που διάλεξα. Επιτρέψτε μου μια συμβουλή, παιδιά μου: να είστε ψύχραιμοι, να μη βιάζεστε και μην αφήσετε το στρες να εμποδίσει το μυαλό να λειτουργήσει καθαρά. Ξεκινήστε με την πεποίθηση ότι θα πετύχετε Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά. Μια μάχη δίνετε. Μια εμπειρία αποκομίζετε στον κύκλο της ζωής και των ονείρων σας. Καλή επιτυχία, καλή ζωή, καλό καλοκαίρι!»

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής ενθάρρυνε τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα λύκεια-εξεταστικά κέντρα της πόλης. Τον συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Τύπου-Επικοινωνίας και Πολιτικής προστασίας Νίκος Οικονομάκης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Πέτρος Καψοκόλης,  Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Μόσχου, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Βάνα Δατσέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του συνομίλησαν με τους καθηγητές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και καίρια στα καθήκοντά τους, και τους έδωσαν διαβεβαιώσεις για τη συμπαράστασή τους στις όποιες δυσκολίες προκύψουν στο έργο τους.

Ειδικά ο κ. Καψοκόλης είπε τα εξής: «Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς-λειτουργούς για την προσφορά τους στους μαθητές μας, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες, αγωνίζονται για την εργασιακή τους αξιοπρέπεια και την ανεμπόδιστη άσκηση των καθηκόντων τους. Καλή επιτυχία στο έργο σας και καλά αποτελέσματα στα παιδιά και στους γονείς».

Συνομίλησαν επίσης και με τους γονείς, τονίζοντας ότι συμμερίζονται τη δοκιμασία που περνάνε μαζί με τα παιδιά τους, και τους ευχήθηκαν κουράγιο, δύναμη, υγεία και καλά αποτελέσματα στον αγώνα των παιδιών για μόρφωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους αφανείς ήρωες,  στους γονείς, που παρά την οικονομική αφαίμαξη στήριξαν με κόπους και θυσίες τις επιλογές των παιδιών τους, και στάθηκαν ακλόνητοι στον αγώνα τους για καλή προετοιμασία και κατάκτηση της γνώσης» επισήμανε ο κ. Οικονομάκης.

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι έδωσαν ένα στιλό ως συμβολικό δώρο στους υποψηφίους, μαζί με ευχές για «Καλή αρχή».

Την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων τα παιδιά εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας. Η διαδικασία εξελίχτηκε άψογα οργανωτικά και η δημοτική αρχή ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αξιόλογη προσφορά τους για μια ακόμα φορά.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης