Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την ανατολική ακτή της πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας αλλά και το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει γνωστοποιηθεί ο ακριβής χρόνος και τόπος της εκτόξευσης.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους και έναν άλλο το απόγευμα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. «Οι τρεις πύραυλοι έπεσαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας» πρόσθεσε ο ίδιος και δήλωσε πως δεν θέλει να προβεί σε εικασίες για το αν επρόκειτο για κάποια δοκιμή ή για στρατιωτικά γυμνάσια. «Το υπουργείο βρίσκεται σε επαγρύπνηση για να διαχειριστεί όπως πρέπει την κατάσταση σε περίπτωση νέας πρόκλησης» κατέληξε ο ίδιος. Πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε πως κανένας από τους εν λόγω πυραύλους δεν έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Θάλασσα της Ιαπωνίας (σ.σ.: γνωστή στην Κορέα ως Ανατολική Θάλασσα) χωρίζει την κορεατική χερσόνησο από τα ιαπωνικά νησιά. Η ένταση στη Χερσόνησο της Κορέας φάνταζε να οδεύει προς αποκλιμάκωση κατά τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε κατά την διάρκεια του Απριλίου, όταν η Πιονγκγιάνγκ απείλησε πως θα επιτεθεί κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ανατολική Ασία. Παρ’ όλα αυτά, από τα τέλη του προηγούμενου μήνα η κατάσταση είχε βελτιωθεί, οδηγώντας τη Βόρεια Κορέα στην απόσυρση δύο εκτοξευτήρων πυραύλων Musudan από τα ανατολικά παράλιά της.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης