Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές σε πρωτόκολλα οικονομικής συνεργασίας της Κίνας με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, όπως αυτοί του τουρισμού, των ακινήτων, των μεταφορών, της ενέργειας και της χρηματοδότησης επενδύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δήλωναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πρώτη ημέρα του ταξιδιού στην Κίνα, καθώς: 

– για πρώτη φορά το Πεκίνο εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του Ελληνικού
– ζήτησε επέκταση της δραστηριοποίησης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά
– εξέφρασε ενδιαφέρον για επένδυση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Παράλληλα, εκδήλωσε ενδιαφέρον για αεροδρόμια και λιμάνια (στο Ελευθέριος Βενιζέλος ενδιαφέρονται τουλάχιστον για το 30% της συμμετοχής του ελληνικού Δημοσίου αλλά και για το Καστέλι στο Ηράκλειο της Κρήτης), ενώ θέλει να δραστηριοποιηθεί και στα λιμάνια Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Λι Κεκιάνγκ, στο Πεκίνο. «Είμαστε παγκόσμιες ναυτιλιακές δυνάμεις και μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς. Από το 2010 υπάρχει αυξημένη συνεργασία, ενώ οι κινεζικές επιχειρήσεις επιθυμούν να ενεργοποιηθούν στους τομείς των υποδομών. Θα κάνουμε ενέργειες, ώστε να ενισχύσουμε τις εμπορικές συναλλαγές, με στόχο το 2015 ο όγκος των συναλλαγών να φθάσει τα 8 δισ. ευρώ» είπε ο Λι Κεκιάνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης