Την πεποίθησή του πως η πρόσφατη μείωση του βασικού επιτοκίου από την ΕΚΤ θα παράσχει πραγματική στήριξη στην ιταλική οικονομία εξέφρασε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco.

Ο Visco μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης του G7, τόνισε πως αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Ιταλία είναι ξεκάθαρα σημάδια από τη νέα κυβέρνηση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εκτιμά, «η μείωση του επιτοκίου θα οδηγήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού και στην ενίσχυση της ζήτησης στην Ευρωζώνη η οποία απορροφά σχεδόν το 50% των εξαγωγών της Ιταλίας».

«Ένα περισσότερο ευοίωνο οικονομικό outlook θα καθιστούσε ευκολότερο για τις τράπεζες να ξεπεράσουν τον φόβο τους για τη χορήγηση δανείων» προσθέτει ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, αλλά διευκρινίζει ότι ακόμα και τώρα «η νομισματική στήριξη μπορεί να είναι μόνο ένα κομμάτι της λύσης».

«Η εμπιστοσύνη εξαρτάται κυρίως από τις ενέργειες, τις μεταρρυθμίσεις, τη συμπεριφορά που έχει το πολιτικό σύστημα προς το να καταστήσει την επιχειρηματικότητα ευκολότερη και πιο αποτελεσματική» καταλήγει ο Visco

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Dow Jones Newswires
Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης