Άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στον ευαίσθητο χώρο του αθλητισμού, έρχεται να συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κέρκυρας και με τον 49χρονο προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κρίκετ να κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου αθλητή του.

Η κινητοποίηση των Αρχών έγινε μετά από επίσημη καταγγελία της οικογένειας του 17χρονου νεαρού, για τον οποίον το μαρτύριο άρχισε από το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ενημέρωση των δικαστικών αρχών, τις πρώτες πρωινές ώρες, η αστυνομία, με την παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλε στο σπίτι του δράστη και τον συνέλαβε, ενώ παράλληλα κατέσχεσε και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αναφέρεται σε «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση»

Η αστυνομική έρευνα επάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται, καθώς ενδέχεται να προκύψουν και άλλα θύματα του εν λόγω προπονητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– χρησιμοποιημένα προφυλακτικά
– βοηθήματα για ερωτικές πράξεις,
– ξυπνητήρι με κρυφή ενσωματωμένη κάμερα,
– τρεις φορητοί και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής
– ένα αεροβόλο τουφέκι τύπου flobert και
– σκληροί δίσκοι, usb sticks και άλλα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Εν τω μεταξύ σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κέρκυρας η αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έρχεται να προστεθεί και σε αρκετές ακόμη παρόμοιες, με προπονητές αθλητικών σωματείων να κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά που υποτίθεται πως οφείλουν να τους μεταλαμπαδεύσουν πρωτίστως το αθλητικό ήθος. 

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης