Αδιέξοδο προέκυψε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην μαραθώνια συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, κατά την οποία επρόκειτο να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή στάθηκε η αντίδραση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην πρόταση της ΔΑΚΕ (ΝΔ) να συμμετάσχει στις εκλογές των κατά τόπους ΕΛΜΕ το 30% των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία των ΕΛΜΕ θα διεξαχθεί στις 15 του Μάη.

Αντεγκλήσεις στη συνεδρίαση

Την ώρα που τα μέλη της ΟΛΜΕ βρίσκονταν ένα βήμα πριν τις τελικές αποφάσεις, λόγω αντεγκλήσεων και φραστικών επεισοδίων μεταξύ συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ, αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί την Παρασκευή στις 12.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπλοκή δημιουργήθηκε όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατηγόρησαν τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ότι με την πρόταση του 30% συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις τοπικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ ουσιαστικά προωθεί την κυβερνητική πολιτική. Σε αυτή την κατηγορία αντέδρασαν τα μέλη της ΔΑΚΕ και έτσι οι συνομιλίες οδηγήθηκαν στο κενό.

Για τις εξελίξεις κατά τη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ και το παρασκήνιο μέσα από το οποίο οδηγήθηκε το ΔΣ στη διακοπή της συνεδρίασης το βράδυ της Πέμπτης μίλησαν στην εκπομπή Ζούγκλα, ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Γρηγόρης Καλομοίρης και το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Θεώδορος Τσούχλος. Παρέμβαση έκανε στην εκπομπή και μία γονέας παιδιού που πρόκειται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις φέτος, εκφράζοντας την αγωνία της.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ, κ. Παπαχρήστου μετά τη συνεδρίαση:

Ποια ήταν η επικρατούσα πρόταση

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις, η ΟΛΜΕ προσανατολίζονταν στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών και στη συνέχεια να προβεί σε πενθήμερη απεργία από τις 20-24 Μαΐου.

Προηγουμένως, μιλώντας στο κανάλι GR ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Καλομοίρης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Eίναι γεγονός ότι το σύνολο των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εισηγούνται να γίνουν κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και κατά την περίοδο των πανελλαδικών. Αυτό που συζητείται τώρα είναι με ποια διαδικασία θα ληφθεί η απόφαση».

Οποιαδήποτε απόφαση για απεργία που ενδεχομένως να ληφθεί από την ΟΛΜΕ, θα την φέρει αντιμέτωπη με το υπ. Παιδείας που εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών ακόμη κι αν χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο της επιστράτευσης.

Την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης