Άλλο ένα επεισόδιο στην πολύχρονη σειρά «η Apple εισέρχεται στην αγορά των netbook», παρόλο που είμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο, μια χρονική περίοδος που κατ’ εξοχήν δεν κυκλοφορούν ιδιαίτερες φήμες και νέα στον κόσμο της τεχνολογίας. Εν τούτοις η ιστοσελίδα «AppleInsider» προέβη σε μια αποκάλυψη, την οποία μάλιστα όπως ισχυρίζεται γνώριζε αρκετούς μήνες – χρόνια για την ακρίβεια, αλλά έπρεπε τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί να έφταναν στο οριακό σημείο, πέραν του οποίου οι «αόριστες φήμες» μετατρέπονται σε βάσιμες πληροφορίες με λεπτομέρειες και ημερομηνίες.


Concept design του Apple Tablet / netbook
Έτσι η περιπέτεια που ξεκίνησε γύρω στα μέσα του 2007, για την είσοδο της Apple στην αγορά των εξαιρετικά μικρών laptop / netbook, με τις πρώτες φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και σε «επίλεκτους» κύκλους της βιομηχανίας, ενδέχεται να φτάσαμε στο τέλος της μακρόχρονης αυτής πορείας καθώς ο «άρχοντας» Steve Jobs της Apple έδωσε το «OK go» για την εκκίνηση παραγωγής της νέας συσκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από δύο χρόνια φημολογιών και άλλα δύο χρόνια ακόμα πιο πριν έρευνας, σχεδίασης και ανάπτυξης εντός Apple (το σύνολο δηλαδή τέσσερα χρόνια «μαγειρεύεται» το μηχάνημα), η έλευση του Apple Tablet θα συμβεί στο πρώτο τρίμηνο του 2010. Και όπως γνωρίζουμε ο Steve Jobs είναι ένας πολύ απαιτητικός άνθρωπος, μανιακός με την λεπτομέρεια που την παρατηρεί και εντοπίζει εκεί που κανείς άλλος δεν μπορεί, σκληρός επαγγελματίας (αυτό είναι γνωστό από το 1982 – πριν την έλευση του πρώτου Apple Macintosh το 1984) καθότι έστειλε πολλές φορές το Apple Tablet / netbook πίσω στο σχεδιαστήριο μέχρι να μείνει ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Έτσι το μηχανάκι -πάντα κατά την ιστοσελίδα AppleInsider φυσικά- θα είναι 10 ιντσών, θα υποστηρίζει δικτύωση 3G και δεν θα έχει κεντρικό επεξεργαστή (CPU) της Intel όπως όλοι οι υπολογιστές της Apple, άλλα έναν ειδικά σχεδιασμένο επεξεργαστή ARM.


iPhone – η πηγή έμπνευσης του Concept design
Η τιμή του θα είναι μεταξύ του iPhone 3G[S] στην Αμερική, ήτοι 299 δολάρια (και όχι την εκτρωματικά τραγελαφική ελληνική τιμή που θα είναι περί τα 799 ευρώ, όπως ακούγεται) και του πιο φθηνού Macbook των 999 δολαρίων (επίσης τιμή Αμερικής, μην ξεχνιόμαστε). Αν τελικά αποδειχθούν αληθείς οι ισχυρισμοί της ιστοσελίδας AppleInsider, τότε το 2010 αναμένεται να είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες χρονιές των τελευταίων ετών του ΙΤ χώρου (ας μην ξεχνάμε και τον επικείμενο «πόλεμο» μεταξύ Windows 7 – Snow Leopard)…

 
(περισσότερες πληροφορίες: http://www.appleinsider.com/articles/09/07/24/apples_much_anticipated_tablet_device_coming_early_next_year.html)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης