Στο κενό έπεσαν οι απόπειρες της Βόρειας Κορέας να εκβιάσει διπλωματικά αποτελέσματα, με στρατιωτικές εντάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Οι δηλώσεις του κ. Ομπάμα, έγιναν στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, στο πλευρό της ομολόγου του της Νότιας Κορέας.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος: «Η εποχή που η Βόρεια Κορέα μπορούσε να δημιουργεί κρίσεις και να αποσπά παραχωρήσεις έχει παρέλθει. Η πρόεδρος Παρκ και εγώ μοιραζόμαστε την άποψη ότι πρόκειται να διατηρήσουμε έναν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα, και δεν πρόκειται να ανταμείψουμε μια προκλητική συμπεριφορά, αλλά παραμένουμε ανοιχτοί στην προοπτική μιας Βόρειας Κορέας που ακολουθεί μια ειρηνική πορεία. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δεν έχουμε δει ενέργειες από την πλευρά των Βορειοκορεατών που να δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια διαφορετική κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χιε, ανέφερε ότι: «Η Βόρεια Κορέα δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσει, αν προσκολλάται μόνο στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε βάρος της ευτυχίας του λαού της».

Πηγή: ΕΡΤ/ ΑΠΕ/ Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης