Μεγάλωσαν τα νυχάκια του μωρού σας και μαζί με αυτά και η απελπισία σας; Κουνάει χεράκια ποδαράκια και έχει γεμίσει γρατσουνιές παντού με τα νύχια του;

Πολλά μωρά γεννιούνται με μακριά νύχια. Αν και το δικό σας μωρό γεννήθηκε με μακριά νύχια είναι καλύτερα να περιμένετε να σκληρύνουν λίγο πριν τα κόψετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να βρείτε βολικό να του κόβετε τα νυχάκια παρέα με κάποιον άλλο ή να ακολουθήσετε την μέθοδο που ακολουθούν πολλοί γονείς : να τα «πιάσετε στον ύπνο». Μπορείτε αν το μωρό σας δεν ξυπνάει εύκολα να του κόψετε τα νύχια την ώρα που κοιμάται.


Χρησιμοποιήστε το ειδικό ψαλιδάκι (με στρογγυλές μύτες) ή με τον ειδικό νυχοκόπτη, κρατώντας την παλάμη του με το ένα σας χέρι ενώ με το άλλο κόψτε του τα νύχια. Πιέζοντας ελαφρά το δερματάκι κάτω από νύχι, το απομακρύνεται και έτσι αποφεύγετε να το πονέσετε με μια τυχόν λάθος κίνηση. Μην ξεχνάτε να στρογγυλεύετε τρις γωνιές για να αποφύγετε γρατζουνιές.

Αν το μωρό σας είναι εξαιρετικά συνεργάσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χάρτινη λίμα για τα νύχια… έτσι ελαττώνεται κάθε πιθανότητα μικροτραυματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση που τραυματίσετε λίγο το δαχτυλάκι του μωρού μην πανικοβληθείτε. Συμβαίνει και στους καλύτερους μανικιουρίστες.

Μην χρησιμοποιήσετε τραυμαπλάστ/ τσιρότο. Τα βρέφη βάζουν συνεχώς τα δάχτυλα στο στόμα και υπάρχει κίνδυνος να το καταπιούν.


Πάρτε μια αποστειρωμένη γάζα, κρατήστε τη στο δαχτυλάκι του λίγο σφιχτά μέχρι να σταματήσει το αίμα και αφαιρέστε την

Από την βρεφική μέχρι την νηπιακή ηλικία τα νυχάκια τους μεγαλώνουν με πολύ γοργούς ρυθμούς. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί να τα περιποιείστε ακόμη και μια φορά την εβδομάδα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης